Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 20:17
ΑΓΟΡΕΣ

Βαριές απώλειες το πετρέλαιο,εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο

Βαριές απώλειες το πετρέλαιο,εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο

Απώλειες πέραν του 2% καταγράφουν σήμερα Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν νέα lockdowns σε κινεζικές πόλεις μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αντιστάθμισαν τα θετικά στοιχεία για τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας και τα σχέδια στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης. 

Η τιμή του μπρεντ ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες 2,23% στα 55,16 δολάρια το βαρέλι, την ίδια ώρα που αυτή του αργού υποχωρούσε 2,41% στα 52,27 δολάρια το βαρέλι. 

Και οι δύο τιμές σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ωστόσο την ολοκληρώνουν με απώλειες, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες σημείωναν κέρδη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της Κίνας οι εισαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 7,3% το 2020, καταγράφοντας ρεκόρ στα δύο από τα τέσσερα τρίμηνα, καθώς οι χαμηλότερες τιμές ώθησαν τα διυλιστήρια της χώρας να αποθηκεύσουν προμήθειες προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις χαμηλότερες τιμές. 

Την ίδια ώρα κάποια αισιοδοξία για την αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ -τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αργού πετρελαίου στον κόσμο-, αναδύθηκε μετά την πρόταση του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1.9 τρισ. δολαρίων, ωστόσο τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, σκιάζουν τις προοπτικές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News