Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 10:45
BUSINESS & FINANCE

Σήμερα οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιανουαρίου

Σε 150.000 δικαιούχους

Σήμερα οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιανουαρίου

Το απόγευμα θα καταβληθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιανουαρίου του 2021.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για περίπου 70 εκατ. ευρώ και 150.000 δικαιούχους, οι οποίοι υπέστησαν μείωση ενοικίων κατά 100%, λόγω της απαλλαγής των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής του μισθώματος.

Το επίμαχο μέτρο, βέβαια, αφορά αποκλειστικά όσες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστές λόγω κυβερνητικής εντολής.

Η κρατική αποζημίωση αφορά το 80% του μισθώματος, καθώς το εναπομείναν 20% επιμερίζεται στους ιδιοκτήτες. Υπενθυμίζεται ότι πλήρης απαλλαγή ενοικίων έχει προβληφθεί και για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Ταυτόχρονα, αύριο Τετάρτη, αναμένεται να καταβληθούν και οι εκκρεμμότητες για τις αποζημιώσεις των «κουρεμένων» ενοικίων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βασυρόπουλος, ανέφερε -σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ότι «έχει δρομολογηθεί η επίλυση και των λοιπών εκκρεμών θεμάτων που προβληματίζουν σοβαρότατα τους εκμισθωτές ακινήτων από την αναγκαστική μείωση των ενοικίων τους, μεταξύ των οποίων η αποζημίωση των εκμισθωτών των οποίων τα ακίνητα υπεκμισθώνονται, και ότι σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για μέτρα που θα βελτιώνουν ουσιωδώς τη σημερινή κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο Στράτος Παραδιάς, επικεφαλής της ΠΟΜΙΔΑ, ζήτησε -και πάλι- «να επισπευσθούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων καθόσον πολλοί εκμισθωτές έχουν βρεθεί σε δυσχερέστατη οικονομική θέση από την ετεροχρονισμένη καταβολή των αποζημιώσεων, και να επιτραπεί η υποβολή και αρχικών δηλώσεων COVID για το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News