Business & Finance Σάββατο 13/03/2021, 08:06
BUSINESS & FINANCE

Μειωμένα ενοίκια: Το χρονοδιάγραμμα για διορθώσεις – αποζημιώσεις

Μειωμένα ενοίκια: Το χρονοδιάγραμμα για διορθώσεις – αποζημιώσεις

Xρονικό περιθώριο μέχρι τις 19 Απριλίου θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να διορθώσουν λάθη στις δηλώσεις για τα τα «κουρεμένα» ενοίκια λόγω Covid-19. Ικανοποιώντας το αίτημα των ιδιοκτητών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων θα ενεργοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη τη σχετική πλατφόρμα δίνοντας προθεσμία ενός μήνα περίπου για διορθώσεις ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις οι ιδιοκτήτες. Από την Τρίτη επίσης η ΑΑΔΕ θα έρθει σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να τους ενημερώσει για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί και εμποδίζουν την καταβολή της αποζημίωσης.

Ειδικότερα, υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προβλέπει ότι οι εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για υποβολή της «Δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» μηνών Μαρτίου έως και Δεκεμβρίου 2020, προκειμένου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους, υποβάλλουν τις εν λόγω δηλώσεις σταδιακά από την 16η Μαρτίου μέχρι και την 19η Απριλίου 2021.

Με το που θα επιλύνονται οι εκκρεμότητες των ιδιοκτητών για όλο το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα δρομολογείται και η καταβολή των αποζημιώσεων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δρομολογηθεί και η καταβολή των αποζημιώσεων για τα «κουρέματα» του Ιανουαρίου. 

Στην ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 12η Απριλίου 2021 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News