Business & Finance Τετάρτη 17/03/2021, 15:29
BUSINESS & FINANCE

Τρ. Πειραιώς: Σε overweight αναβαθμίζει η JP Morgan λόγω Sunrise

Τρ. Πειραιώς: Σε overweight αναβαθμίζει η JP Morgan λόγω Sunrise

Σε overweight από neutral αναβαθμίζει τα ομόλογα της Τράπεζας Πειραιώς η JP Morgan, έπειτα από την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου Sunrise.

Παρότι εντοπίζει ουσιαστικό ρίσκο στην υλοποίηση, εντούτοις ο οίκος επισημαίνει ότι αυτή η συγκεκριμενοποίηση του σχεδίου για τη μείωση των κόκκινων δανείων και η επιβεβαίωση της συνεπαγόμενης αύξησης κεφαλαίου θα καταλήξει σε μία σημαντική μείωση του spread των ομολόγων της τράπεζας.  

Το πρώτο κρίσιμο ορόσημο, σύμφωνα με την JP Morgan, θα είναι η επιτυχημένη υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου του 1 δισ. ευρώ, που αναμένεται στα μέσα Απριλίου. Η συναλλαγή είναι σημαντική όχι μόνο γιατί διευκολύνει το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και γιατί θα φέρει τη μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ.

«Πιστεύουμε ότι το timing των κινήσεων ενίσχυσης κεφαλαίων και συναλλαγών NPE που ανακοινώθηκαν θα αποδειχθεί το κλειδί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ισχνό capital buffer θα παραμείνει άθικτο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετασχηματισμού», σημειώνουν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News