Business & Finance Τετάρτη 17/03/2021, 13:36
BUSINESS & FINANCE

Στην Euronet το δίκτυο POS της Τρ. Πειραιώς – Στα 300 εκατ. ευρώ το deal

Στην Euronet το δίκτυο POS της Τρ. Πειραιώς – Στα 300 εκατ. ευρώ το deal

Την αγορά του τομέα αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε η Euronet Worldwide, στο πλαίσιο των δράσεων της ελληνικής τράπεζας για την εξασφάλιση πρόσθετων κεφαλαίων, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, η συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνει, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, και την συμφωνία για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία, στην από κοινού προώθηση και υποστήριξη των νέων υπηρεσιών στην ελληνική αγορά. 

Οι δύο εταιρείες, εξάλλου, έχουν μακρά συνεργασία, η οποία χρονολογείται από το 2000.

Το τίμημα του deal ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ένα σύνολο από περίπου 205.000 τερματικά POS σε 170.000 εμπόρους σ’ όλη την Ελλάδα (μερίδιο αγοράς περίπου 20%), καθώς επίσης και το κανάλι online/mobile ψηφιακών πληρωμών (μερίδιο αγοράς περίπου 40%). 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Euronet θα παρέχει στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς πλήθος νέων τεχνολογικά εξελιγμένων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα των πληρωμών, ενώ η τράπεζα θα συνεχίσει την προώθηση και υποστήριξη των προϊόντων τόσο μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων της όσο και μέσω των ψηφιακών της καναλιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ανακοίνωση επέρχεται στον απόηχο του σχεδίου της Τρ. Πειραιώς για επίσπευση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και την ανάληψη διάφορων δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Ποια είναι η Euronet

Η Euronet Worldwide Inc, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Wall Street, δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και της επεξεργασίας συναλλαγών παγκοσμίως. Με κεντρικά γραφεία στο Leawood του Κάνσας (ΗΠΑ), έχει φυσική παρουσία σε 66 χώρες και εξυπηρετεί πελάτες σε 175 χώρες. 

Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πληρωμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών καθώς και καταναλωτές, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών για εμπόρους (Merchant Acquiring), διαχείριση ATM και POS δικτύων, outsourcing υπηρεσίες διαχείρισης καρτών, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς και ηλεκτρονική διανομή ψηφιακού περιεχομένου. 

Το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Euronet είναι εκτεταμένο και περιλαμβάνει περισσότερα από 45.485 ΑΤΜ (ιδιόκτητα και υπό διαχείριση), 340.000 τερματικά EFT POS και ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο διαχείρισης καρτών σε 61 χώρες. 

Επιπλέον περιλαμβάνει ένα δίκτυο 748.000 τερματικών POS σε 338.000 σημεία λιανικής σε 57 χώρες και ένα παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς χρημάτων με 464.000 σημεία που εξυπηρετούν 159 χώρες. Στην Ελλάδα, η Εuronet έχει παρουσία πλέον των 20 ετών και είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον τομέα πληρωμών στην χώρα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News