Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 19:48
BUSINESS & FINANCE

H Renault πουλάει τις μετοχές που διαθέτει στην Daimler

H Renault πουλάει τις μετοχές που διαθέτει στην Daimler

Να διαθέσει το σύνολο του ποσοστού που κατέχει στην Daimler AG προτίθεται η Renault SA, η οποία ετοιμάζεται να πουλήσει μετοχές αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Πρόκειται, ειδικότερα, περίπου για το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

«Η ολοκλήρωση αυτής της πώλησης θα επιτρέψει στην Renault να επιταχύνει την χρηματοοικονομική απομόχλευση της δραστηριοποίησης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας» εξήγησε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Παρ’ όλα αυτά, διαβεβαίωσε ότι οι δύο Όμιλοι θα διατηρήσουν τη βιομηχανική και παραγωγική συνεργασία, η οποία θα παραμείνει αμετάβλητη παρά τις μετοχικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Renault, με βάση τις πωλήσεις, είναι η 9η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, διαθέτοντας παράλληλα και τις μάρκες Alpine, Automobile Dacia, AvtoVaz, ενώ ελέγχει και το 43,4% της Nissan.

Από την πλευρά της, η Daimler διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τις μάρκες Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses, Setra, BharatBenz, Mitsubishi, MV Augusta, ενώ κατέχει μερίδιο μετοχών σε Denza, KAMAZ και BAIX Motor.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News