Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 12:25
BUSINESS & FINANCE

ΓΕΚ Τέρνα: «Πέρασε» πακέτο μετοχών 32 εκατ. ευρώ

Στην τιμή των 10 ευρώ

ΓΕΚ Τέρνα: «Πέρασε» πακέτο μετοχών 32 εκατ. ευρώ

Πακέτο μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα, αξίας 32 εκατ. ευρώ, μεταβιβάστηκε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του ολλανδικού fund Reggeborgh, το οποίο μέχρι πρότινος ήλεγχε το 28,1% του μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής.

Η πώληση του πακέτου έγινε στην τιμή των 10 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή λίγο πάνω από την τρέχουσα αξία, η οποία κυμαίνεται στα επίπεδα των 9,7 ευρώ ανά μετοχή.

Υπό αυτό το πρίσμα, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα καταγράφει σήμερα σημαντική άνοδο της τάξης του 4%, διευρύνοντας στο 20% τα κέρδη από τις αρχές του 2021. Μάλιστα, κινείται σταθερά σε νέο υψηλό 12 μηνών, με τα σωρευτικά κέρδη από τον περασμένο Απρίλιο να διαμορφώνονται σε 87%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι το family office της Μαριάννας Λάτση θα αγοράσει το 7% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα, μετά την απόφαση των Ολλανδών να διαθέσουν το ποσοστό που κατέχουν στην εισηγμένη.

Πέραν της οικογένειας Λάτση, το μερίδιο του Reggeborgh θα διατεθεί και στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος θα επιδιώξει να αυξήσει το ποσοστό του από το 16% στο 30%, αποκτώντας ένα επιπλέον 14%.

Άγνωστο βέβαια, παραμένει τι θα γίνει με το εναπομείναν ποσοστό των Ολλανδών, το οποίο ανέρχεται στο 7%, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον από κάποιον τρίτο επενδυτή.

Γερ. Χιον.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News