Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 14:56
BUSINESS & FINANCE

Οι Αμερικανοί του CVC εξαγοράζουν και την Cooper

Οι Αμερικανοί του CVC εξαγοράζουν και την Cooper

Κοντά στην εξαγορά της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας Cooper έναντι 2,2 δισ. ευρώ βρίσκεται το αμερικανικό fund CVC Capital, το οποίο έχει αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δράση και στην Ελλάδα.

Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε εντατικές διαπραγματεύσεις με την Charterhouse Capital Partners, ιδιοκτήτρια της Cooper, με την επισφράγιση της συμφωνίας να θεωρείται σχεδόν δεδομένο -αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μάλιστα, κατά το προηγούμενο διάστημα, το CVC κατάφερε να «εξοβελίσει» από την σχετική διαδικασία όλες τις ανταγωνιστικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής από την PAI Partners.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cooper δραστηριοποιείται κυρίως στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως κρέμες, σπρέι και συμπληρώματα διατροφής. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, μάλιστα, κατέστησαν ιδιαιτέρως δημοφιλή κατά την πανδημία, χάρη στην στροφή των πολιτών προς τον τομέα της προσωπικής υγιεινής.

Από τις αρχές του 2021, στη Γηραιά Ήπειρο έχουν πραγματοποιηθεί εξαγορές – συγχωνεύσεις, αξίας 11 δισ. δολαρίων, στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, ποσό αυξημένο κατά 700% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News