Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 14:20
ΙΤΑΛΙΑ

32 δισ. με την υπογραφή Ντράγκι για τη στήριξη της οικονομίας

Έως τα τέλη του έτους η ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων

32 δισ. με την υπογραφή Ντράγκι για τη στήριξη της οικονομίας

Η κυβέρνηση Ντράγκι σχεδιάζει να διαθέσει 10 δισ. ευρώ για την επιπλέον στήριξη των θέσεων εργασίας, καθώς επεξεργάζεται νέα περιοριστικά μέτρα σε μία προσπάθεια να φρενάρει την εξάπλωση του ιού. Το ποσό αυτό μάλιστα θα έρθει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου στήριξης 32 δισ. ευρώ- το πρώτο που σχεδιάζει ο Μάριο Ντράγκι και σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg θα παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg η κυβέρνηση θα επεκτείνει έως τα τέλη του έτους την απαγόρευση των απολύσεων στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ θα παρατείνει το πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων και άλλα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για τη στήριξη της αγοράς εργασίας. Περί τα 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν και για την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού. Προς το παρόν μόνο το 2,7% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί (δηλαδή έχει λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις). Το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει επίσης στήριξη των οικογενειών, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου Ντράγκι η Ιταλία θα έχει ρίξει 130 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας της εν μέσω πανδημίας. Το 2020 η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ ήρθε αντιμέτωπη με ύφεση σχεδόν 9% και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε στο 156% του ΑΕΠ. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News