Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 14:26
BUSINESS & FINANCE

Υπ. Ανάπτυξης: 317 νέα επιχειρηματικά σχέδια στην «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας»

Συνολικά τα ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται σε 5.256

Υπ. Ανάπτυξης: 317 νέα επιχειρηματικά σχέδια στην «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας»

Την ένταξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροποποίηση της σχετικής απόφασης, εντάσσονται 317 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 22.158.558 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται από το αρμόδιο υπουργείο, με τις νέες αυτές εντάξεις, ακόμη περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους, καθώς και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Σημειώνεται ότι συνολικά τα ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται πλέον στα 5.256, συνολικού προϋπολογισμού 371.961.548 ευρώ.

«Με την ένταξη σήμερα άλλων 317 νέων επιχειρηματικών σχεδίων συνολικής δημόσιας δαπάνης 22.158.558 ευρώ στην ‘Εργαλειοθήκη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων’, έμπρακτα μέσω του ΕΠΑνΕΚ στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης σημείωσε πως «η αξιολόγηση και η ένταξη επενδυτικών σχεδίων για όλες τις σχετικές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις άμεσες ενισχύσεις του προγράμματος».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News