Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 16:44
BUSINESS & FINANCE

LightCoce: Η εταιρεία του ΕΜΠ για την ενίσχυση της καινοτομίας

LightCoce: Η εταιρεία του ΕΜΠ για την ενίσχυση της καινοτομίας

Τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος ανοιχτής πρόσβασης στην καινοτομία ανακοίνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το οποίο προχωρά στην ίδρυση εταιρείας LightCoce.

Στόχος είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα του σκυροδέματος και των κεραμικών υλικών για τον κλάδο των κατασκευών, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική.

Η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στους εν λόγω κλάδους, και οι οποίες αφορούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, την αξιολόγηση, την προτυποποίηση και τη μοντελοποίηση υλικών και τεχνολογιών, την ανάλυση κύκλου ζωής, τη μελέτη διείσδυσης νέων προϊόντων και το σχεδιασμό βέλτιστης διαχείρισης της καινοτομίας.

Στο οικοσύστημα συμμετέχουν τεχνολογικά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Το όραμα της LightCoce, σύμφωνα με το ΕΜΠ, είναι η ικανοποίηση των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες δεν διαθέτουν τους πόρους και τις αναγκαίες υποδομές για έρευνα.

Στο επιχειρηματικό project συμμετέχουν -εκ μέρους του Πολυτεχνείου- το Εργαστήριο Μεταλλουργίας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, το Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και το Εργαστήριο Προηγμένων Υλικών, Νανο-υλικών και Νανοτεχνολογίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών.

Επιστημονικά υπεύθυνη έχει οριστεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια, Μαρία Ταξιάρχου, από την Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News