Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 10:56
BUSINESS & FINANCE

ΟΤΕ: Στα 16,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Euroxx

ΟΤΕ: Στα 16,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Euroxx

Στην αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ προχωρά η Euroxx Securities, κυρίως εξαιτίας της ακύρωσης ιδίων μετοχών και της αποτίμησης που προκύπτει για τη σταθερή της Ρουμανίας (Telekom Romania) ως αποτέλεσμα της πώλησης του 54% της εταιρείας στην Orange Romania.

Οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση overweight που έχουν εκδώσει για τη μετοχή και ανεβάζουν την τιμή στόχο στα 16,5 ευρώ από τα 16 ευρώ προηγουμένως, υπολογίζοντας τα περιθώρια ανόδου στο 42%.

Με EV/EBITDA στο 4,9x με βάση τα εκτιμώμενα μεγέθη του 2021, ο OTE εμφανίζει discount 24% έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών του, σημειώνει η Euroxx, εκτιμώντας ότι η αποτίμηση αυτή δεν αντανακλά πλήρως τα υγιή θεμελιώδη στοιχεία του ομίλου στην Ελλάδα και τις προοπτικές αύξησης των ταμειακών ροών του.

Όπως σημειώνεται στην ανάλυση, το business model του ΟΤΕ είναι ανθεκτικό στον κορωνοϊό, καθώς οι επιπτώσεις στις πωλήσεις και τα EBITDA αντισταθμίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις περικοπές κόστους και τα οφέλη που προκύπτουν από το μετασχηματισμό του ομίλου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News