Business & Finance Σάββατο 30/01/2021, 21:31
BUSINESS & FINANCE

Η Xiaomi μήνυσε την αμερικανική κυβέρνηση

Για το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ

Η Xiaomi μήνυσε την αμερικανική κυβέρνηση

Μήνυση εις βάρος των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών των ΗΠΑ υπέβαλε η Xiaomi Corp, με αφορμή την απόφαση της Ουάσιγκτον να απαγορεύσει στους Αμερικανούς επενδυτές την ενασχόληση με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. 

Πρόκειται, ειδικότερα, για το προεδρικό διάταγμα του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το οποίο όσες κινεζικές εταιρείες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον κινεζικό στρατό ή την κινεζική κυβέρνηση, τίθενται αυτομάτως στη «μαύρη λίστα».

Η Xiaomi, από την πλευρά της, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι «αντισυνταγματική», με αποτέλεσμα να επιδιώκει την ανατροπή της στα αμερικανικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Xiaomi συμπεριλήφθηκε στην ειδική λίστα της Ουάσιγκτον μόλις τον προηγούμενο μήνα. Σ’ αυτή ήδη βρίσκονταν δεκάδες κινεζικές εταιρείες, όπως η Huawei και η Semiconductor Manufacturing International Corp.

«Η Xiaomi δεν ανήκει, δεν ελέγχεται και δεν σχετίζεται με την κινεζική κυβέρνηση ή τον κινεζικό στρατό» διαβεβαιώνει η εταιρεία, στη μηνυτήρια αναφορά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προβεί σ’ αυτή την κίνηση, επιθυμώντας να πλήξει οικονομικά, όσες κινεζικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και θεωρούνται ύποπτες να ενεργήσουν σε λογαριασμό του Πεκίνου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News