Business & Finance Τετάρτη 24/04/2024, 22:30
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Επιτροπή της Γερουσίας διερευνά τις τιμές των Ozempic και Wegovy της Novo

ΗΠΑ: Επιτροπή της Γερουσίας διερευνά τις τιμές των Ozempic και Wegovy της Novo

Μια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων Ozempic και Wegovy της Novo Nordisk στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γερουσιαστής Bernie Sanders, πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, απέστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Novo ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των δύο φαρμάκων στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι υψηλότερες από τις τιμές σε άλλες χώρες.

Η επιτροπή ρώτησε επίσης τη Novo αν προτίθεται να μειώσει σημαντικά τόσο την τιμή καταλόγου όσο και την καθαρή τιμή των δύο φαρμάκων, καθώς και γιατί η εταιρεία χρεώνει υψηλότερη τιμή για το φάρμακο για την απώλεια βάρους Wegovy από το Ozempic, το οποίο περιέχει την ίδια ένωση.

«Η Novo Nordisk παραμένει δεσμευμένη να συνεργαστεί με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την προώθηση λύσεων που υποστηρίζουν την πρόσβαση και την οικονομική προσιτότητα για όλους τους ασθενείς και επαναλάβαμε αυτή τη δέσμευση στη συνομιλία μας με τον πρόεδρο Sanders», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της στο Reuters.

Το Ozempic, εγκεκριμένο για ασθενείς με διαβήτη, και το Wegovy ανήκουν σε μια κατηγορία φαρμάκων που μειώνουν την επιθυμία για φαγητό και προκαλούν πιο αργή κένωση του στομάχου.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ozempic: Πώς οι κυβερνοεγκληματίες εξαπατούν όσους θέλουν να αδυνατίσουν

Novo Nordisk foundation: Σταδιακή αύξηση των εκτός Δανίας επιχορηγήσεων

Και ο νικητής των φετινών Όσκαρ….είναι το Ozempic

Η κεφαλαιοποίηση της Novo Nordisk ξεπέρασε την Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News