Business & Finance Παρασκευή 17/11/2023, 22:20
BUSINESS & FINANCE

Eli Lilly: Επένδυση 2,3 δισ. ευρώ για εργοστάσιο στη Γερμανία

Eli Lilly: Επένδυση 2,3 δισ. ευρώ για εργοστάσιο στη Γερμανία

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη δυτική πόλη Alzey έναντι 2,3 δισ. ευρώ, καθώς ο κλάδος προσπαθεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για νέες θεραπείες διαβήτη και παχυσαρκίας.

Η επένδυση, την οποία ανέφερε το Reuters, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής φαρμάκων για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένων των Mounjaro και Trulicity και των στυλό ένεσης για τη χορήγησή τους, ανέφερε η εταιρεία με έδρα την Ινδιανάπολη.

«Το εργατικό δυναμικό της Γερμανίας θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση της προμήθειας ινκρετίνης της Lilly, όταν η νέα εγκατάσταση θα είναι λειτουργική από το 2027», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Οι ινκρετίνες είναι φάρμακα με βάση πεπτίδια, όπως το Mounjaro, που μιμούνται τις ορμόνες του εντέρου για να καταστείλουν την όρεξη και να διεγείρουν την έκκριση ινσουλίνης.

Το φάρμακο για τον διαβήτη Mounjaro, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί εκτός ετικέτας για την απώλεια βάρους, εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα και για αυτή την, πρόσθετη, χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί τώρα να προωθηθεί από τη Lilly ως θεραπεία παχυσαρκίας.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες, η Eli Lilly και η δανέζικη αντίπαλος Novo Nordisk ηγούνται ενός αγώνα δρόμου για το ποια θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε μία μελλοντική παγκόσμια αγορά (η οποία εκτιμάται σε 100 δισ. δολ.) για θεραπείες κατά της παχυσαρκίας. Η Novo έχει δηλώσει ότι η βιομηχανία απέχει πολύ από το να παράγει αρκετά για να καλύψει τη ζήτηση, και η Lilly έχει επίσης αναγνωρίσει περιορισμούς στην προσφορά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News