Business & Finance Παρασκευή 4/08/2023, 10:22
BUSINESS & FINANCE

Γερμανία: Απρόσμενη εκτίναξη των παραγγελιών στη βιομηχανία

Απρόσμενη εκτίναξη κατέγραψαν οι παραγγελίες στις γερμανικές βιομηχανίες τον Ιούνιο.

Γερμανία: Απρόσμενη εκτίναξη των παραγγελιών στη βιομηχανία

Απρόσμενη εκτίναξη κατέγραψαν οι παραγγελίες στις γερμανικές βιομηχανίες τον Ιούνιο, σε υψηλό τριών ετών, σε μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σταθεροποιείται.

Η ζήτηση αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με τον Μάιο, διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων για πτώση. Η αύξηση-έκπληξη οφείλεται στις μεγάλες παραγγελίες, χωρίς τις οποίες τα στοιχεία θα είχαν δείξει μείωση 2,6%.

Γερμανία: Απρόσμενη εκτίναξη των παραγγελιών στη βιομηχανία-1

Πάντως, η αύξηση αντανακλά επίσης μια ανάκαμψη μετά την πτώση κατά 10,9% τον Μάρτιο, η οποία έχει πλέον «αντισταθμιστεί», σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Σε τριμηνιαία βάση, οι παραγγελίες αυξήθηκαν μόνο κατά 0,2%, αποτέλεσμα που συμβαδίζει με τις συνολικές επιδόσεις της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, όταν η οικονομία παρέμεινε στάσιμη μετά τη χειμερινή ύφεση.

Σε σχέση με έναν μήνα πρίν, οι παραγγελίες τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 7% τον Ιούνιο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, Destatis,ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν κατά 3%.

Οι προοπτικές είναι λιγότερο ελπιδοφόρες, με τους δείκτες PMI μεταποίησης για τον Ιούλιο να δίνουν μια άσχημη εικόνα. Ο κλάδος υποφέρει από την κακή ζήτηση στην Κίνα, τη νούμερο 2 οικονομία στον κόσμο, η οποία και η ίδια χάνει τη δυναμική της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News