Business & Finance Παρασκευή 8/09/2023, 21:48
BUSINESS & FINANCE

Covestro: Ξεκινά επίσημες συνομιλίες για την προσφορά της Adnoc 12 δισ. δολαρίων

Covestro: Ξεκινά επίσημες συνομιλίες για την προσφορά της Adnoc 12 δισ. δολαρίων

Η Covestro AG δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να εισέλθει σε ανοικτές συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή εξαγορά από την Abu Dhabi National Oil Co.

Το αν θα επιτευχθεί συμφωνία «είναι ανοιχτό και θα εξαρτηθεί από την πορεία των επικείμενων συζητήσεων», ανέφερε η Covestro σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Bloomberg News. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Covestro το διοικητικό συμβούλιό της θα επιδιώξει εταιρικές κυβερνητικές διατάξεις για την προστασία της μελλοντικής στρατηγικής και της βιωσιμότητάς της.

Η απόφαση να γίνει δεκτή η προσέγγιση εξαγοράς της Adnoc ανοίγει το δρόμο για τη διοίκηση της γερμανικής χημικής εταιρείας να ξεκινήσει λεπτομερείς διαπραγματεύσεις. Έρχεται μετά από εβδομάδες συζητήσεων μεταξύ των συμβούλων των εταιρειών για μια πιθανή συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει την Covestro στα 11,6 δισ. ευρώ ή και περισσότερο.

Οι μετοχές της Covestro σημείωσαν άνοδο έως και 11% την Παρασκευή. Έκλεισαν με άνοδο 7,8% στη Φρανκφούρτη, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 10 δισ. ευρώ.

Η Adnoc, η οποία υποστηρίζεται από το κράτος, έχει δηλώσει την προθυμία της να χρηματοδοτήσει επενδύσεις ύψους περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Covestro μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει να κερδίσει τα στελέχη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι. 

Η Adnoc δήλωσε προφορικά στην Covestro στα μέσα Αυγούστου ότι είναι πρόθυμη να κάνει μια νέα γραπτή πρόταση ύψους 11,6 δισ. ευρώ ή 60 ευρώ ανά μετοχή, αν αυτό θα βοηθούσε στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν τότε άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Αυτό θα βελτίωνε τις προηγούμενες άτυπες προσφορές των 55 και 57 ευρώ ανά μετοχή, τις οποίες η Covestro θεώρησε πολύ χαμηλές.

Εκτός από την τιμή, η Adnoc έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει άλλες ανησυχίες της Covestro σχετικά με μια συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο θα βοηθούσε τη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας να αναπτύξει τις δραστηριότητες ειδικών χημικών προϊόντων, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News.

Εκπρόσωποι της Adnoc αρνήθηκαν να σχολιάσουν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News