Business & Finance Δευτέρα 18/03/2024, 15:15
BUSINESS & FINANCE

Novo Nordisk foundation: Σταδιακή αύξηση των εκτός Δανίας επιχορηγήσεων

Novo Nordisk foundation: Σταδιακή αύξηση των εκτός Δανίας επιχορηγήσεων

Το Novo Nordisk foundation, κορυφαίος μέτοχος της δανικής φαρμακοβιομηχανίας παχυσαρκίας Novo Nordisk, σχεδιάζει να διαθέσει μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών, επιστημονικών και ανθρωπιστικών επιχορηγήσεων εκτός Δανίας, δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος τη Δευτέρα.

Το ίδρυμα θα συνεχίσει να χορηγεί τη συντριπτική πλειονότητα των επιχορηγήσεών του στη Δανία, όπως κάνει σήμερα, αλλά θα αυξήσει σταδιακά το ποσό των επιχορηγήσεων που χορηγεί εκτός της σκανδιναβικής χώρας τα επόμενα χρόνια.

«Πολλές από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία, το κλίμα και το περιβάλλον δεν μπορούν απλώς να επιλυθούν εντός των συνόρων της Δανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σχεδόν όλα τα έσοδα του Ιδρύματος Novo Nordisk προέρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Το 2023 χορήγησε 9,1 δισεκατομμύρια δανικές κορώνες (1,33 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επιχορηγήσεις, όπως προκύπτει από ανακοίνωση στις αρχές του μήνα.

Το ίδρυμα λαμβάνει τα κεφάλαιά του από την εξ ολοκλήρου θυγατρική Novo Holdings, μέσω της οποίας ελέγχει την κατασκευάστρια εταιρεία Wegovy Novo Nordisk καθώς και άλλες εταιρείες.

Το ίδρυμα χρησιμοποιεί τα μερίσματα που εισπράττει για τη χορήγηση επιχορηγήσεων για επιστημονικούς, κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς, ενώ τα κεφάλαια που δεν δαπανά επανεπενδύονται από τη Novo Holdings σε εταιρείες και τίτλους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Και ο νικητής των φετινών Όσκαρ… είναι το Ozempic

Η κεφαλαιοποίηση της Novo Nordisk ξεπέρασε την Tesla

Η ευρωπαϊκή απάντηση στο Magnificent Seven – Ποιες είναι οι εταιρείες GRANOLAS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News