Business & Finance Δευτέρα 15/04/2024, 15:46
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Κέρδη άνω των προβλέψεων λόγω συναλλαγών και επενδύσεων

Goldman Sachs: Κέρδη άνω των προβλέψεων λόγω συναλλαγών και επενδύσεων

Ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς η Goldman Sachs σε κέρδη και έσοδα με ώθηση από την αύξηση των συναλλαγών και την επενδυτική τραπεζική. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 11,58 δολάρια ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για 8,56 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 14,21 δισ. δολάρια -αυξημένα κατά 16%- από 12,92 δισ. που αναμένονταν, δηλαδή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 28% σε 4,13 δισ. δολάρια ή 11,58 δολάρια ανά μετοχή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, χάρη στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων στις κεφαλαιαγορές. Οι μετοχές της Goldman σημειώνουν άνοδο περίπου 4% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 10% στα 4,32 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση της StreetAccount κατά 680 εκατ. δολάρια, χάρη σε ένα άλμα στη διαπραγμάτευση και χρηματοδότηση ενυπόθηκων δανείων, συναλλάγματος και πιστώσεων. Οι συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν κατά 10% στα 3,31 δισ. δολάρια, περίπου 300 εκατ. δολάρια περισσότερα από το αναμενόμενο, χάρη στη δραστηριότητα των παραγώγων.

Όπως και οι ανταγωνιστές της JPMorgan Chase και Citigroup, που η καθεμία τους ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα συναλλαγών και επενδυτικής τραπεζικής στο τρίμηνο, η Goldman εκμεταλλεύτηκε τη βελτίωση των συνθηκών από την αρχή του έτους.

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, που ακολουθούν πιο διαφοροποιημένες δραστηριότητες, η Goldman αποκτά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις δραστηριότητες της Wall Street. Μετά την απομακρυνσή της από τη λιανική τραπεζική, η νέα έμφαση της Goldman για ανάπτυξη επικεντρώθηκε στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου.

moneyreview.gr με πληροφορίες CNBC

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: Χαμηλότερα έσοδα από τόκους το 2024 για τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News