Business & Finance Τρίτη 16/01/2024, 16:01
BUSINESS & FINANCE

Αλμα κερδών για την Goldman Sachs – Σαφές προβάδισμα από τη Morgan Stanley

Αλμα κερδών για την Goldman Sachs – Σαφές προβάδισμα από τη Morgan Stanley

Η Goldman Sachs Group Inc. ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα κέρδη της το δ΄τρίμηνο, καθώς η μονάδα διαπραγμάτευσης μετοχών πέτυχε άλμα στα έσοδα που ήταν τριπλάσια από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, ολοκληρώνοντας αυτό που η ίδια χαρακτηρίζει ως έτος μετάβασης.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 5,48 δολαρίων ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο, σε σύγκριση με 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,32 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

Ώθηση στα κέρδη έδωσε το τμήμα περιουσιακών στοιχείων και διαχείρισης πλούτου, σημειώνοντας τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα των τελευταίων δύο ετών χάρη σε κέρδη που συνδέονται με την πώληση μιας επιχείρησης χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Αυτό βοήθησε να αντισταθμιστούν τα αποτελέσματα των συναλλαγών σταθερού εισοδήματος και οι αμοιβές επενδυτικής τραπεζικής που δεν ήταν οι αναμενόμενες.

«Αυτή ήταν μια χρονιά εκτέλεσης αποστολής για την Goldman Sachs», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος David Solomon σε δήλωσή του την Τρίτη. «Με όλα όσα πετύχαμε το 2023, σε συνδυασμό με τη σαφή και απλοποιημένη στρατηγική μας, έχουμε μια πολύ ισχυρότερη πλατφόρμα για το 2024», πρόσθεσε.

Τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών της Goldman αυξήθηκαν στα 2,61 δισ. δολ. και κατά 26% το δ’ τρίμηνο. Ο τραπεζικός κολοσσός προηγείται, ως εκ τούτου, πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια από τον πλησιέστερο αντίπαλό της, τη Morgan Stanley, για το σύνολο του έτους, βοηθώντας να εδραιώσει για άλλη μια φορά τη θέση της ως ηγέτη στην εν λόγω δραστηριότητα. 

Αντιθέτως, τα κέρδη της Morgan Stanley υποχώρησαν το δ’ τρίμηνο του 2023 λόγω κυρίως της εφάπαξ επιβάρυνσης που συνδέεται με την ειδική αξιολόγηση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Καταθέσεων Ασφαλείας (Federal Deposit Insurance Corporation).

Ωστόσο, τα έσοδά της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς με ώθηση από την επενδυτική τραπεζική. Τα κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 85 σεντς ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,26 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι, καταγάφοντας μείωση άνω του 30%. Τα έσοδα ανήλθαν σε 12,9 δισ. δολάρια έναντι 12,75 δισ. που αναμενόταν.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ρεκόρ κερδών για JPMorgan – Απογοήτευση για BofA και Citi

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News