Business & Finance Πέμπτη 26/10/2023, 10:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Morgan Stanley: Ποιός είναι ο 54χρονος νέος CEO

Morgan Stanley: Ποιός είναι ο 54χρονος νέος CEO

H Morgan Stanley όρισε τον Ted Pick ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, αντικαθιστώντας τον James Gorman, ο οποίος αποχωρεί αφού ηγήθηκε της τράπεζας της Wall Street για σχεδόν 14 χρόνια και τη μεταμόρφωσε σε κολοσσό διαχείρισης πλούτου.  

Ο Pick, ετών 54, ο οποίος ήταν ο επικρατέστερος για τη θέση, θα αναλάβει τον ρόλο του την 1η Ιανουαρίου. Ο διορισμός του έρχεται μήνες αφότου ο Gorman, 65 ετών, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει. Ο Pick διευθύνει τον επενδυτικό τομέα της Morgan Stanley, ενώ οι δύο έταιροι συν-διεκδικητές της θέσης ήταν οι Andy Saperstein και Dan Simkowitz. 

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Είχαμε τρία απίστευτα ταλαντούχα στελέχη», δήλωσε ο Gorman στους Financial Times. «Ο Τεντ ήταν 30 χρόνια στη Morgan Stanley … και ποτέ δεν απογοήτευσε», πρόσθεσε.

«Ο Ted είναι στρατηγικός ηγέτης με ισχυρό ιστορικό οικοδόμησης και ανάπτυξης του franchise πελατών μας, ανάπτυξης και διατήρησης ταλέντων, κατανομής κεφαλαίων με σωστή διαχείριση κινδύνων και προώθησης της κουλτούρας και των αξιών μας», δήλωσε ο Tom Glocer, Επικεφαλής Διευθυντής.

Για να εξισορροπηθούν οι ρόλοι, ο Saperstein, 56 ετών, θα αναλάβει επιπλέον ρόλο στη διάκριση επενδύσεων της Morgan Stanley, εκτός από το ρόλο του στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Ο Simkowitz, 58 ετών, ο οποίος διηύθυνε τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, θα αναλάβει τη θέση του Pick που διηύθυνε τις συναλλαγές και την επενδυτικό τομέα. 

Ο Simkowitz θα αναλάβει επίσης πρόεδρος μαζί με τον Saperstein, όπως ανακοίνωσε η Morgan Stanley. Ο Gorman θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News