Business & Finance Σάββατο 30/03/2024, 18:07
BUSINESS & FINANCE

AT&T: Δεδομένα από 73 εκατομμύρια λογαριασμούς διέρρευσαν στο Dark Web

AT&T: Δεδομένα από 73 εκατομμύρια λογαριασμούς διέρρευσαν στο Dark Web

Η AT&T Inc. ανακοίνωσε ότι προσωπικά δεδομένα από περίπου 7,6 εκατομμύρια κατόχους τρέχοντος λογαριασμού και 65,4 εκατομμύρια πρώην πελάτες διέρρευσαν στο dark web.

Τα δεδομένα -που διέρρευσαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες- περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και φαίνεται να είναι από το 2019 ή νωρίτερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Ο τρόπος διαρροής δεδομένων εξακολουθεί να ερευνάται και σύμφωνα με την AT&T δεν είναι γνωστό αν προήλθαν από την εταιρεία ή από κάποιον προμηθευτή.

Η AT&T δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποδείξεις για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά της και ότι η διαρροή δεν είχε ουσιώδη επίδραση στις δραστηριότητές της από το Σάββατο. Επαναφέρει εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών πελατών μετά τη διαρροή.

«Η εταιρεία επικοινωνεί προληπτικά με όσους επηρεάστηκαν και θα προσφέρει παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας με δικά μας έξοδα, όπου αυτό είναι εφικτό», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Η AT&T είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αμερικανικός φορέας λιανικής ασύρματης τηλεφωνίας, πίσω από τη Verizon Communications Inc. και την T-Mobile US Inc., σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η εταιρεία τον Φεβρουάριο αντιμετώπισε μια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας που χρειάστηκε ώρες για να επιλυθεί, προκαλώντας έρευνα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Monyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Εταιρείες διεκδικούν μερίδιο της αγοράς για δορυφορικές τηλεφωνικές κλήσεις

Απευθείας σύνδεση smartphone μέσω δορυφόρων στα σχέδια τεχνολογικών κολοσσών

AT&T: Κάνει πίσω στην ανάπτυξη του 5G σε ορισμένα αεροδρόμια – Κίνδυνος χάους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News