Business & Finance Δευτέρα 18/03/2024, 16:48
BUSINESS & FINANCE

Apple: Σε συζητήσεις για χρήση του Gemini AI στα iPhones – Αύξηση 7% των μετοχών της Alphabet

Apple: Σε συζητήσεις για χρήση του Gemini AI στα iPhones – Αύξηση 7% των μετοχών της Alphabet

Οι μετοχές της Alphabet αυξήθηκαν περισσότερο από 7% το πρωί της Δευτέρας μετά από μια αναφορά ότι ο τεχνολογικός γίγαντας Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την αδειοδότηση του Gemini για μελλοντικά iPhones. Οι μετοχές της Apple σημείωναν άνοδο άνω του 2%.

Το Gemini είναι η σουίτα εργαλείων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Google, που περιλαμβάνει από chatbots έως βοηθούς κωδικοποίησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google που ανήκει στην Alphabet για να επιτρέψει στην κατασκευάστρια εταιρεία iPhone να αδειοδοτήσει και να ενσωματώσει τη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone.

Επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, το Bloomberg δήλωσε ότι οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες βρίσκονται «σε εν εξελίξει διαπραγματεύσεις» για το Gemini, ώστε να ενισχύει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο λογισμικό του iPhone αργότερα φέτος.

Η επόμενη μεγάλη ενημέρωση της Apple για το iPhone, το iOS 18, αναμένεται κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference. Τότε είναι που η εταιρεία μπορεί να ανακοινώσει περισσότερα για τα σχέδιά της για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, καθώς, συνήθως είναι το συνέδριο στο οποίο ανακοινώνει τα σχέδια της για το πιο πρόσφατο λογισμικό iPhone πριν αυτό κυκλοφορήσει στους καταναλωτές το φθινόπωρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε ότι η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας τον Φεβρουάριο, σημειώνει το CNBC.

«Αργότερα φέτος, ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τους τρόπους με τους οποίους θα ανοίξουμε νέους δρόμους στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, μια άλλη τεχνολογία που πιστεύουμε ότι μπορεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον», δήλωσε ο Cook.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η εταιρεία διεξήγαγε επίσης πρόσφατα συζητήσεις με την OpenAI και εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το μοντέλο της.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα δύο μέρη δεν έχουν αποφασίσει τους όρους μιας συμφωνίας για την τεχνητή νοημοσύνη ή δεν έχουν οριστικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα εφαρμοστεί».

Το CNBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα το δημοσίευμα του Bloomberg. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει και η Alphabet δεν απάντησε αμέσως όταν επικοινώνησε με το CNBC.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η μεταμόρφωση της Apple – Πώς έγινε μία άλλη… Coca Cola

Apple: Πώς μία φράση του Tim Cook κόστισε 490 εκατ. δολάρια

Apple: Εγκαταλείπει την 10ετή προσπάθεια για αυτοοδηγούμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News