Business & Finance Παρασκευή 26/01/2024, 22:44
BUSINESS & FINANCE

Οι ΗΠΑ θα προτείνουν τη θέσπιση κανόνων «know your customer» για τις εταιρείες cloud computing

Οι ΗΠΑ θα προτείνουν τη θέσπιση κανόνων «know your customer» για τις εταιρείες cloud computing

Η κυβέρνηση Biden θα προτείνει σύντομα νέους κανόνες για τις εταιρείες cloud με στόχο να διαπιστωθεί ποιος έχει πρόσβαση στα αμερικανικά clouds για την εκπαίδευση μοντέλων AI, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo, καθώς ο αναπτυσσόμενος τομέας AI εγείρει αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μη κρατικούς φορείς ή την Κίνα ή ανθρώπους που δεν θέλουμε να έχουν πρόσβαση στο cloud μας για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τους», δήλωσε η Raimondo σε συνέντευξή της στο Reuters.

«Χρησιμοποιούμε ελέγχους εξαγωγών στα τσιπ», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτά βρίσκονται σε αμερικανικά κέντρα δεδομένων cloud, οπότε πρέπει επίσης να σκεφτούμε να κλείσουμε αυτή τη διαδρομή για πιθανή κακόβουλη δραστηριότητα».

Ο προτεινόμενος κανονισμός «know your customer» («γνωρίστε τον πελάτη σας») πρόκειται να εκδοθεί ήδη την επόμενη εβδομάδα. «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα», δήλωσε η Raimondo.

Η υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες cloud computing «θα πρέπει να έχουν το βάρος να γνωρίζουν ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες τους που εκπαιδεύουν τα μεγαλύτερα μοντέλα, και προσπαθούμε να πάρουμε αυτές τις πληροφορίες. Τι θα κάνουμε με αυτές τις πληροφορίες; Εξαρτάται από το τι θα βρούμε».

Οι δηλώσεις της Raimondo στο Reuters ήρθαν σε συνέχεια της συμμετοχής της σε εκδήλωση με την πρώην υπουργό Εξωτερικών Condoleezza Rice, όπου είπε στο ακροατήριο ότι το υπουργείο «ξεκινά τη διαδικασία να απαιτεί από τις αμερικανικές εταιρείες cloud να μας ενημερώνουν κάθε φορά που μια μη αμερικανική οντότητα χρησιμοποιεί το cloud τους για να εκπαιδεύσει ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο».

Ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε τον Οκτώβριο εκτελεστικό διάταγμα που απαιτεί από τους προγραμματιστές συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που ενέχουν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την οικονομία, τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια να μοιράζονται τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας με την αμερικανική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την εξουσία της κυβέρνησης βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής (DPA), προτού αυτά δημοσιοποιηθούν στο κοινό.

Αυτά τα αιτήματα έρευνας βάσει του DPA θα πάνε σύντομα στις εταιρείες, δήλωσε η Raimondo, λέγοντας στο Reuters ότι οι εταιρείες θα έχουν 30 ημέρες για να απαντήσουν. «Κάθε εταιρεία που δεν θέλει να συμμορφωθεί είναι για μένα κόκκινο πανί», είπε.

Οι κορυφαίοι πάροχοι cloud περιλαμβάνουν το AWS της Amazon.com, το Google Cloud της Alphabet και τη μονάδα Azure της Microsoft.

Moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News