Business & Finance Δευτέρα 13/11/2023, 22:44
BUSINESS & FINANCE

Η Amazon περικόπτει 180 θέσεις εργασίας στη μονάδα παιχνιδιών και κλείνει ένα κανάλι της στο Twitch

Η Amazon περικόπτει 180 θέσεις εργασίας στη μονάδα παιχνιδιών και κλείνει ένα κανάλι της στο Twitch

Το τμήμα παιχνιδιών της Amazon.com Inc. προχωρά στην περικοπή 180 θέσεων εργασίας και κλείνει δύο επιχειρηματικές μονάδες του, συμπεριλαμβανομένου ενός καναλιού στον ιστότοπο livestreaming της εταιρείας Twitch.

Ειδικότερα, ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής πώλησης κλείνει το Crown Channel, όπου διασημότητες του gaming παρείχαν ψυχαγωγία σε εκπομπές ποικίλης ύλης, και το Game Growth, το οποίο βοηθούσε τους δημιουργούς να προωθήσουν τους τίτλους τους. Αντ’ αυτού, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη διανομή παιχνιδιών μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Prime, σύμφωνα με υπόμνημα προς το προσωπικό από τον Cristoph Hartmann, αντιπρόεδρο της Amazon για τα παιχνίδια. 

«Ακούσαμε τους πελάτες μας και ξέρουμε ότι η παροχή δωρεάν παιχνιδιών κάθε μήνα είναι αυτό που θέλουν περισσότερο, οπότε αναβαθμίζουμε το Prime benefit για να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Hartmann.

Η Amazon αγωνίζεται εδώ και χρόνια να αναπτύξει τα δικά της παιχνίδια. Μετά από αρκετές δαπανηρές αποτυχίες, η εταιρεία κυκλοφόρησε έναν επιτυχημένο τίτλο, το New World, το 2021. Δημοσίευσε επίσης ένα δημοφιλές παιχνίδι ρόλων πολλαπλών παικτών, το Lost Ark, που δημιουργήθηκε από ένα εξωτερικό στούντιο, τη νοτιοκορεατική Smilegate.

Η Amazon πλήρωσε μεγάλα χρηματικά ποσά σε δημοφιλείς streamers βιντεοπαιχνιδιών για να εμφανιστούν στο Crown Channel. Αν και η εταιρεία δήλωσε ότι ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων του Twitch, το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα φέτος ότι πολλοί θεατές ήταν «junk views», δηλαδή άνθρωποι που δεν παρακολουθούν ενεργά τον προγραμματισμό. 

Αυτή είναι η δεύτερη αναδιάρθρωση της επιχείρησης παιχνιδιών φέτος, αφού η εταιρεία μείωσε 100 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Ο Hartmann δήλωσε ότι η Amazon εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων Throne and Liberty και Blue Protocol, καθώς και των τίτλων Tomb Raider και The Lord of the Rings.

«Παραμένω αισιόδοξος για το μέλλον μας», δήλωσε ο Hartmann. «Αναπτύσσουμε και εκδίδουμε σπουδαία παιχνίδια με μεγάλες δυνατότητες, οι ομάδες των στούντιο μας αυξάνονται και ο οδικός μας χάρτης είναι λαμπρός». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Σε ασταθές έδαφος οι μετοχές της big tech παρά τα ισχυρά κέρδη

Στην Αγρια Δύση του ίντερνετ χωρίς business plan: Πώς να χάσεις 300 εκατ. δολάρια

Τόσοι «μάγεψαν» τη Silicon Valley – Αλλά δεν μαθαίνει από τα λάθη της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News