Business & Finance Παρασκευή 15/03/2024, 22:12
BUSINESS & FINANCE

Μετοχές αξίας 175 εκατ. δολ. της Palantir πούλησε ο Peter Thiel στην πρώτη πώληση από το 2021

Μετοχές αξίας 175 εκατ. δολ. της Palantir πούλησε ο Peter Thiel στην πρώτη πώληση από το 2021

Ο Peter Thiel πούλησε μέρος της συμμετοχής του στην Palantir Technologies Inc. ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον χρόνια, καθώς οι μετοχές της εταιρείας λογισμικού και ανάλυσης εκτινάσσονται χάρη στην αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα ο Thiel πούλησε περισσότερες από 7 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 175 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg. Εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 7% της εταιρείας με έδρα το Ντένβερ, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της περιουσίας του ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. 

Οι μετοχές σημείωσαν άλμα 31% στις 6 Φεβρουαρίου, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα ετήσια κέρδη της και προέβλεψε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το 2024, ενισχυμένες από την ισχυρή ζήτηση για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της. Έχουν αυξηθεί κατά 37% φέτος. 

Ο Thiel έρχεται να προστεθεί σε άλλους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Mark Zuckerberg και ο Jeff Bezos, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το τεχνολογικό ράλι για να ξεφορτωθούν μετοχές τους τελευταίους μήνες, αφού δεν είχαν πουλήσει για χρόνια. 

Ο Thiel συνίδρυσε την Palantir το 2003 και παραμένει πρόεδρός της. Κατέχει μετοχές απευθείας καθώς και μέσω κεφαλαίων με ονόματα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του JRR Tolkien, όπως Mithril και Rivendell. Η ίδια η Palantir πήρε το όνομά της από μια κρυστάλλινη σφαίρα της σειράς. 

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News