Business & Finance Παρασκευή 8/03/2024, 19:29
BUSINESS & FINANCE

Ιταλία: Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών το εργαλείο μετατροπής κειμένου σε βίντεο της Open AI

Ιταλία: Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών το εργαλείο μετατροπής κειμένου σε βίντεο της Open AI

Η υπηρεσία προστασίας δεδομένων της Ιταλίας δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με μια υπηρεσία που αναπτύχθηκε από την υποστηριζόμενη από τη Microsoft, Open AI, η οποία μπορεί να παράγει βίντεο με βάση οδηγίες από κείμενα.

Η ρυθμιστική αρχή, γνωστή ως Garante, ζήτησε από την Open AI να διευκρινίσει εάν ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνει τους χρήστες και μη χρήστες σχετικά με τα δεδομένα που χρησιμοποιεί για το προϊόν της, γνωστό ως Sora, είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η OpenAI δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η ιταλική ρυθμιστική αρχή είναι μία από τις πιο ενεργές αρχές του μπλοκ στην αξιολόγηση της συμμόρφωσης των πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης με το καθεστώς προστασίας των δεδομένων της ΕΕ. Πέρυσι απαγόρευσε την ChatGPT λόγω εικαζόμενων παραβιάσεων των κανόνων απορρήτου του μπλοκ.

Στην ανακοίνωσή της η αρχή δεν απηύθυνε συγκεκριμένες κατηγορίες κατά της OpenAI, αλλά δήλωσε ότι εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η Sora στη χρήση προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ιταλία.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε από την OpenAI να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης του αλγορίθμου, ποια δεδομένα συλλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευσή του και αν η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη στους χρήστες στην ΕΕ και την Ιταλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Να λέτε πάντα «ευχαριστώ» στο ChatGPT – Γιατί πρέπει να είστε ευγενικοί με τα chatbots

MWC: Είσοδος της ΤΝ στα κινητά – Τι λένε οι γίγαντες του κλάδου

Μνημόνιο OpenAI, Meta και social media κατά της Α.Ι. παραπληροφόρησης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News