Business & Finance Παρασκευή 29/03/2024, 21:15
BUSINESS & FINANCE

Σχέδια για IPO από τη startup Rubrik που υποστηρίζεται από τη Microsoft

Φέτος, 48 εταιρείες έχουν αντλήσει περίπου 9,6 δισ. δολάρια μέσω IPO στα αμερικανικά χρηματιστήρια

Σχέδια για IPO από τη startup Rubrik που υποστηρίζεται από τη Microsoft

Η Rubrik Inc., μια νεοσύστατη εταιρεία cloud και ασφάλειας δεδομένων που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp. σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά ήδη από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι λεπτομέρειες των σχεδίων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Εκπρόσωπος της Rubrik με έδρα το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Rubrik πρόκειται να ακολουθήσει και άλλες εταιρείες που σχεδιάζουν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο μετά την επιτυχή είσοδο αυτό το μήνα της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Reddit Inc. και της εταιρείας συνδεσιμότητας ημιαγωγών Astera Labs Inc. οι οποίες πέτυχαν ή ξεπέρασαν τους στόχους συγκέντρωσης κεφαλαίων για την IPO τους και στη συνέχεια αυξήθηκαν στο πρώτο τους χρηματιστηριακό βήμα. Η εταιρεία λογισμικού ψηφιακού μάρκετινγκ Ibotta Inc. και η πλατφόρμα εμπορίας εμπορευμάτων Marex Group Plc είναι μεταξύ των εταιρειών που κατέθεσαν αίτηση για IPO την τελευταία εβδομάδα.

Φέτος, 48 εταιρείες έχουν αντλήσει περίπου 9,6 δισ. δολάρια μέσω IPO στα αμερικανικά χρηματιστήρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο από τα 3,8 δισ. δολάρια που είχαν συγκεντρώσει 46 εταιρείες το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η Rubrik επεξεργαζόταν τα σχέδιά της για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο με τις Goldman Sachs Group Inc., Barclays Plc και Citigroup Inc. και θα μπορούσε να επιδιώξει να συγκεντρώσει 500 έως 700 εκατομμύρια δολάρια σε μια δημόσια εγγραφή, ανέφερε το Bloomberg News τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία υπέβαλε νωρίτερα εμπιστευτικά τα σχέδιά της για τη δημόσια εγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Στην επερχόμενη δημόσια ανακοίνωσή της, η Rubrik θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα οικονομικά και τις δραστηριότητές της.

Η Microsoft πραγματοποίησε επένδυση μετοχικού κεφαλαίου στη Rubrik το 2021 σε έναν γύρο χρηματοδότησης που αποτίμησε την αξία της startup στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων PitchBook. Η Rubrik, στους υποστηρικτές της οποίας περιλαμβάνονται επίσης και οι Bain Capital Ventures, Lightspeed Venture Partners, Greylock Partners και Khosla Ventures, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 1,18 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της PitchBook.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές IPOs: Η ανάκαμψη έχει αρχίσει, ο δρόμος όμως δεν θα είναι ομαλός

Reddit: To εντυπωσιακό ντεμπούτο της στο NYSE

Birkenstock: Το επιτυχημένο IPO και οι αυξημένες πωλήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News