Business & Finance Πέμπτη 21/03/2024, 22:15
BUSINESS & FINANCE

Reddit: To εντυπωσιακό ντεμπούτο της στο NYSE

Reddit: To εντυπωσιακό ντεμπούτο της στο NYSE

Άνοδο 70% παρουσίασε η μετοχή της Reddit κατά το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη πρώτη μεγάλη αρχική δημόσια εγγραφή κορυφαίας εταιρείας στον χώρο των social media από το 2019, όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο η Pinterest. 

To 19χρονο website που φιλοξενεί εκατομμύρια online forums τιμολόγησε τη μετοχή του στα 34 δολάρια στην IPO της Τετάρτης, περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν. Η Reddit και οι μέτοχοί της άντλησαν περί τα 750 εκατ. δολάρια. 

Η μετοχή άνοιξε στα 47 δολάρια και έφθασε ενδοσυνεδριακά τα 57,80 δολάρια. Σε αυτή την τιμή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανήλθε στα 10,9 δισ.δολάρια. Μισή ώρα ωστόσο μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής της, η αποτίμησή της υπχώρησε στα 48,64 δολάρια με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να περιοριστεί κοντά στα 8 δισ.δολάρια. 

Με τη μετοχή της να διαπραγμάτευση με το σύμβολο RDDT, η Reddit δοκιμάζει την όρεξη των επενδυτών για νέες μετοχές από τον χώρο της τεχνολογίας, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο «ξηρασίας» για IPOs. Από τα τέλη του 2021 όταν κορυφώθηκε η περίοδος ευφορίας στον τεχνολογικό τομέα, μετά δυσκολίας εισήλθαν στο χρηματιστήριο εταιρείες τεχνολογίας υπό την υποστήριξη επιχειρηματικού κεφαλαίου, ενώ αυτές που εισήλθαν, όπως Instacart και Klavivo, πέρυσι υποαπέδωσαν. 

H κεφαλαιοποίηση ωστόσο της Reddit είναι χαμηλότερη από τα 10 δισ.δολάρια που είχε αποτιμηθεί στην αγορά ιδιωτικού κεφαλαίου το 2021. Το κλίμα άλλαξε το 2022, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια και ο πληθωρισμός απομάκρυναν τους επενδυτές από το ριψοκίνδυνο ενεργητικό. 

Η Reddit συστήθηκε το 2005 από τους επιχειρηματίες στον τεχνολογικό κόσμο Alexis Ohanian και Steve Huffman, που είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News