Business & Finance Παρασκευή 9/02/2024, 20:45
BUSINESS & FINANCE

Επίσκεψη στην Αργεντινή σχεδιάζουν οι Goldman, Barclays, Citi και HSBC

Επίσκεψη στην Αργεντινή σχεδιάζουν οι Goldman, Barclays, Citi και HSBC

Μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street πρόκειται να επισκεφθούν την Αργεντινή, την ώρα που ο Javier Milei προσπαθεί να επανέλθει από μια τεράστια ήττα στο Κογκρέσο.

Εκπρόσωποι της Goldman Sachs Group Inc. και της Barclays Plc θα επισκεφθούν τη χώρα της Ν. Αμερικής από τις 12 Φεβρουαρίου, ενώ η HSBC Holdings Plc θα στείλει τη δική της ομάδα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας ιδιωτικές πληροφορίες. 

Οι εταιρείες έχουν προσκαλέσει μια χούφτα πελάτες να συμμετάσχουν, πρόσθεσαν οι άνθρωποι, αρνούμενοι να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup Inc, Jane Fraser, αναμένεται επίσης να φτάσει στο Μπουένος Άιρες την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας. 

Όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν να συναντηθούν με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από το γραφείο του Milei, το υπουργείο Οικονομίας και την κεντρική τράπεζα. 

Εκπρόσωποι της Goldman Sachs, της HSBC και της Barclays αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Οι υπεύθυνοι Τύπου της κυβέρνησης δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα για σχολιασμό. 

Οι επισκέψεις έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου το πακέτο λιτότητας του προέδρου Milei δεν πέρασε από το Κογκρέσο. Την Τετάρτη, η Goldman Sachs συγκάλεσε μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των πελατών της και του Federico Sturzenegger, ενός από τους κορυφαίους συμβούλους του Milei, όπου μίλησε για τις καθυστερήσεις που σχετίζονται με το λεγόμενο πακέτο omnibus, σύμφωνα με άτομο που έχει άμεση γνώση της επικοινωνίας. 

Το νομοθετικό εμπόδιο έφερε ένα πλήγμα στο ράλι που παρατηρήθηκε στα κρατικά ομόλογα της Αργεντινής από τότε που ο Milei εξελέγη τον Νοέμβριο υποσχόμενος ριζικές αλλαγές για να ανασύρει την οικονομία από το χείλος της έκτης ύφεσης μέσα σε μια δεκαετία.  

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Αργεντινή: Ξεπέρασε το 200% ο πληθωρισμός – Βαθαίνει η κρίση

Την εκταμίευση 4,7 δισ. δολαρίων για την Αργεντινή ανήγγειλε το ΔΝΤ

Αργεντινή: Προτείνει ανταλλαγή χρέους πέσο αξίας άνω των 71 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News