Business & Finance Τρίτη 30/01/2024, 19:51
BUSINESS & FINANCE

Πτωτικά η Apple εν μέσω ανησυχιών για χαμηλότερη ζήτηση iPhone το 2024

Πτωτικά η Apple εν μέσω ανησυχιών για χαμηλότερη ζήτηση  iPhone το 2024

Πτωτικά κινείται η Apple Inc. (η οποία σημειώνει απώλειες 2% την Τρίτη) μετά την προειδοποίηση του έγκυρου τεχνολογικού αναλυτή Ming-Chi Kuo ότι η εταιρεία αναμένει χαμηλότερη ζήτηση για iPhones το 2024.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο οποίος επικαλείται την τελευταία μελέτη του για την αλυσίδα εφοδιασμού, ο τεχνολογικός γίγαντας μείωσε τις παραγγελίες του 2024 για βασικά εξαρτήματα ημιαγωγών για το iPhone. Αυτό υποδηλώνει ότι οι αποστολές του iPhone 15 και του επερχόμενου iPhone 16 θα μειωθούν κατά 10% έως 15%, είπε.

Η Κίνα αποτελεί ιδιαίτερη περιοχή ανησυχίας. Οι εβδομαδιαίες αποστολές της Apple στη χώρα έχουν μειωθεί κατά 30% έως 40% τις τελευταίες εβδομάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και ο Kuo αναμένει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν έως και τα 187,87 δολάρια στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου την Πέμπτη και οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις ότι η ζήτηση παραμένει σταθερή -ειδικά για το iPhone, τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της Apple. Αν και το iPhone αντιμετωπίζει δυσκολίες στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση έχει επιβάλει κάποιες απαγορεύσεις για τη χρήση ξένης τεχνολογίας στον εργασιακό χώρο, η συσκευή εξακολουθεί να κερδίζει μερίδιο αγοράς. 

Το iPhone ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα για πρώτη φορά πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς IDC. Τα συνολικά έσοδα της Apple αναμένεται να αυξηθούν μόλις κατά 1% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, το οποίο διήρκεσε έως τον Δεκέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πώς το iPhone έγινε ένα από τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών

Χωρίς cookies το διαδίκτυο του μέλλοντος;

24 Ιανουαρίου 1984 – Πώς ο Steve Jobs άλλαξε τον κόσμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News