Business & Finance Τρίτη 12/09/2023, 21:16
ΒUSINESS & FINANCE

Apple: Πρεμιέρα για το νέο iPhone 15

Apple: Πρεμιέρα για το νέο iPhone 15

Τα νέα μοντέλα της iPhone 15 και iPhone 15 Plus, με φόρτιση USB-C και νέα AirPods, καθώς και το ολοκαίνουργιο Apple Watch, κατασκευασμένο με 95% τιτάνιο, παρουσίασε σήμερα η Apple στο ετήσιο event της στο Apple Park στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που είναι τα κεντρικά γραφεία της. 

Το iPhone 15 Pro με τιτάνιο θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, μαύρο, μπλε και ασημί. Τα στελέχη της Apple διαμηνύουν πόσο ελαφρύ και λεπτό είναι, ενώ τονίζουν επίσης την αντοχή του τιτανίου σε σύγκριση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιούσε η εταιρεία μέχρι τώρα, το οποίο είναι λιγότερο ανθεκτικό. 

Η Apple ανακοίνωσε ότι το iPhone 15 θα μπορεί να καλεί οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που χρειάζονται βοήθεια στο δρόμο θα εχουν τη δυνατότητα να τη λαμβάνουν. Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν στους χρήστες iPhone 15 για δύο χρόνια.

Επίσης, το νέο μοντέλο διαθέτει φωτεινότερη οθόνη και κάμερα 48 megapixel καθώς και 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στην μπαταρία. 

Το βασικό μοντέλο iPhone 15 θα ξεκινά από 799 δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο iPhone 15 Plus θα αρχίζει από τα 899 δολάρια. Επίσης, η τιμή για το iPhone 15 Pro ξεκινά από 999 δολάρια και για το iPhone 15 Pro Max από 1.199 δολάρια.

Το νέο ρολόι Series 9

Η Apple έκανε το ντεμπούτο της με ένα νέο ρολόι Series 9 με ισχυρότερο επεξεργαστή την Τρίτη πριν από μια αναμενόμενη ανακοίνωση για το iPhone 15 με νέες θύρες φόρτισης και καλύτερες κάμερες -και πιθανώς υψηλότερες τιμές για τα κορυφαία μοντέλα.

Η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό στα ρολόγια Series 9 που ονομάζεται «double tap», όπου οι χρήστες πατούν αντίχειρα και δάχτυλο μαζί δύο φορές, χωρίς να αγγίζουν το ρολόι, προκειμένου να εκτελέσουν εργασίες όπως η απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση.

Χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει μικροσκοπικές αλλαγές στη ροή του αίματος όταν ο χρήστης χτυπάει τα δάχτυλά του μαζί, απελευθερώνοντας το άλλο χέρι για άλλες εργασίες, όπως να βγάλει βόλτα ένα σκύλο ή να κρατήσει ένα φλιτζάνι καφέ, δήλωσε ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook δήλωσε επίσης ότι η Apple είναι «σε καλό δρόμο» για την αποστολή του ακουστικού μικτής πραγματικότητας Vision Pro στις αρχές του επόμενου έτους.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Η Apple παρουσιάζει το νέο ρολόι Series 9 λίγο πριν από το ντεμπούτο του iPhone 15

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News