Business & Finance Τρίτη 12/09/2023, 20:33
BUSINESS & FINANCE

Η Apple παρουσιάζει το νέο ρολόι Series 9 λίγο πριν από το ντεμπούτο του iPhone 15

Η Apple παρουσιάζει το νέο ρολόι Series 9 λίγο πριν από το ντεμπούτο του iPhone 15

Η Apple έκανε το ντεμπούτο της με ένα νέο ρολόι Series 9 με ισχυρότερο επεξεργαστή την Τρίτη πριν από μια αναμενόμενη ανακοίνωση για το iPhone 15 με νέες θύρες φόρτισης και καλύτερες κάμερες -και πιθανώς υψηλότερες τιμές για τα κορυφαία μοντέλα.

Η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό στα ρολόγια Series 9 που ονομάζεται «double tap», όπου οι χρήστες πατούν αντίχειρα και δάχτυλο μαζί δύο φορές, χωρίς να αγγίζουν το ρολόι, προκειμένου να εκτελέσουν εργασίες όπως η απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση.

Χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει μικροσκοπικές αλλαγές στη ροή του αίματος όταν ο χρήστης χτυπάει τα δάχτυλά του μαζί, απελευθερώνοντας το άλλο χέρι για άλλες εργασίες, όπως να βγάλει βόλτα ένα σκύλο ή να κρατήσει ένα φλιτζάνι καφέ, δήλωσε ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook δήλωσε επίσης ότι η Apple είναι «σε καλό δρόμο» για την αποστολή του ακουστικού μικτής πραγματικότητας Vision Pro στις αρχές του επόμενου έτους.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια έρχεται εν μέσω μιας παγκόσμιας ύφεσης των smartphones και μιας παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας, ειδικά στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple, όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις από τους διευρυμένους περιορισμούς στη χρήση των iPhones της σε κυβερνητικά γραφεία και το πρώτο νέο τηλέφωνο-ναυαρχίδα εδώ και αρκετά χρόνια από την Huawei Technologies.

Η Apple αναμένεται επίσης να παρουσιάσει νέα μοντέλα AirPods στην εκδήλωση, αλλά ο πρωταγωνιστής της παράστασης θα είναι το iPhone, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεων της Apple ύψους 394,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Μακράν η μεγαλύτερη αλλαγή για τους περισσότερους πελάτες της Apple θα είναι η μετάβαση από τα ιδιόκτητα καλώδια φόρτισης “Lightning” της Apple σε USB-C, ένα πρότυπο που η Apple χρησιμοποιεί ήδη στους φορητούς υπολογιστές της και σε ορισμένα iPads υψηλών προδιαγραφών.

Η Apple αναγκάστηκε στην αλλαγή αυτή από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αλλά οι αναλυτές πιστεύουν ότι η εταιρεία θα τοποθετήσει την αλλαγή ως αναβάθμιση, εκμεταλλευόμενη τις ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων που μπορούν να μεταφέρουν βίντεο υψηλής ποιότητας που έχουν γίνει με τα iPhone.

Οι αναλυτές αναμένουν επίσης μια νέα τεχνολογία κάμερας “periscope” που θα μπορούσε να δώσει στα τηλέφωνα καλύτερες δυνατότητες ζουμ και θήκες τιτανίου, καθώς και αναβαθμισμένα τσιπ. Τέτοιοι φακοί “περισκοπίου” μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθρέφτες ή πρίσματα για να αποκτήσουν έναν μακρύτερο φακό χωρίς να χρειάζεται να γίνει η μονάδα της κάμερας πολύ μεγαλύτερη.

Το μεγαλύτερο ερώτημα της ημέρας θα είναι αν η Apple θα κρατήσει αυτά τα χαρακτηριστικά για μια νέα κορυφαία συσκευή και θα κάνει μικρότερες αναβαθμίσεις στα φθηνότερα μοντέλα της.

«Ακριβώς όπως είδαμε ανθρώπους που δεν είναι αθλητές Ultra να αγοράζουν το Apple Watch Ultra, θα δούμε ένα σωρό ανθρώπους να αγοράζουν αυτό ακόμα και αν δεν είναι λάτρεις της φωτογραφικής μηχανής ή της φωτογραφίας, απλά επειδή τους αρέσει το τελευταίο και καλύτερο», δήλωσε ο Ben Bajarin, διευθύνων σύμβουλος και κύριος αναλυτής της Creative Strategies. «Αυτό από μόνο του δημιουργεί αυτό το θόρυβο και τη δυναμική και τη γοητεία της κορυφαίας κατηγορίας».

Η Apple αναμένεται να αυξήσει τη μέση τιμή ανά πωλούμενο τηλέφωνο για να ενισχύσει τα έσοδά της, αλλά το ερώτημα είναι αν θα το κάνει αυτό αυξάνοντας τις τιμές σε όλους τους τομείς ή μόνο στις premium εκδόσεις. Η παγκόσμια αγορά smartphones έχει υποχωρήσει από την αποστολή 294,5 εκατομμυρίων συνολικών τηλεφώνων σε 268 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο, αλλά οι αποστολές της Apple μειώθηκαν λιγότερο από οποιονδήποτε μεγάλο κατασκευαστή smartphones, πέφτοντας από 46,5 εκατομμύρια τηλέφωνα σε 45,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News