Business & Finance Τρίτη 12/09/2023, 20:57
BUSINESS & FINANCE

Η ΕΕ σταθμίζει την προσφορά της Microsoft για να κερδίσει την έγκριση  της Βρετανίας για την Activision

Η ΕΕ σταθμίζει την προσφορά της Microsoft για να κερδίσει την έγκριση  της Βρετανίας για την Activision

Οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν πληροφορίες σχετικά με τις νέες προσπάθειες της Microsoft Corp. να εξασφαλίσει την έγκριση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής για την εξαγορά της Activision Blizzard Inc. ύψους 69 δισ. δολαρίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει ήδη εγκρίνει τη συμφωνία τον Μάιο, έχει διανείμει μια σειρά ερωτήσεων προς τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών για να εξετάσει κατά πόσον η νέα πρόταση της Microsoft προς την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας θα είναι υπέρ του ανταγωνισμού, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν υπό τον όρο να παραμείνουν. 

Η προτεινόμενη βρετανική λύση έχει ως στόχο να κερδίσει την CMA, η οποία επανεξετάζει το δικό της βέτο στη συναλλαγή, και θα δώσει στην Ubisoft Entertainment SA τα δικαιώματα διανομής παιχνιδιών της Activision στην αγορά του cloud gaming. Το μέτρο θα εφαρμοστεί παγκοσμίως, εκτός από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Οι ελπίδες της Microsoft για την εξαγορά – ορόσημο της Activision στηρίζονται στην επικείμενη απόφαση της CMA. Η εταιρεία με έδρα το Redmond της Ουάσινγκτον έλαβε μια δεύτερη ευκαιρία να εγκριθεί η συμφωνία από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή τον Αύγουστο, στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας, αναφέρει το Bloomberg.

Η CMA είχε προηγουμένως αναφερθεί σε ανησυχίες σχετικά με τον θεμιτό ανταγωνισμό στην αγορά του cloud gaming, λέγοντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, μια αναθεωρημένη πρόταση, την οποία η διευθύνουσα σύμβουλος της CMA Sarah Cardell χαρακτήρισε «διαφορετικά δομημένη» από την αρχική πρόταση της Microsoft, μπορεί να είναι αρκετή για να κερδίσει τη ρυθμιστική αρχή. 

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε την Τρίτη ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και αξιολογεί τον πιθανό αντίκτυπό τους» στην υπόθεση της ΕΕ. Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες κινήσεις, οι οποίες αναφέρθηκαν νωρίτερα από το Reuters.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Αυστηρότεροι κανόνες για τις 6 big tech

ΗΠΑ κατά Google: «Πληρώνει 10 δισ. δολάρια ετησίως για να διατηρήσει το μονοπώλιό της» 

Microsoft: Νέα συμφωνία με την Activision Blizzard για να περάσει από τις αρχές ανταγωνισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News