Business & Finance Παρασκευή 26/05/2023, 21:17
BUSINESS & FINANCE

Microsoft: Έφεση για την απόρριψη από τις βρετανικές αρχές της εξαγοράς της Activision

Microsoft: Έφεση για την απόρριψη από τις βρετανικές αρχές της εξαγοράς της Activision

Την απόφαση της Βρετανίας να εμποδίσει την εξαγορά της αξίας 69 δισ. δολ. της κατασκευάστριας εταιρείας του «Call of Duty» Activision Blizzard αμφισβητεί η Microsoft με την αιτιολογία θεμελιωδών λαθών στην αξιολόγηση των υπηρεσιών παιχνιδιών.

Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), έθεσε βέτο στη συμφωνία τον Απρίλιο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να πλήξει τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά παιχνιδιών cloud, προκαλώντας μια έντονη διαμάχη.

Η Microsoft επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι είχε καταθέσει έφεση κατά της απόφασης στο Δικαστήριο Εφέσεων Ανταγωνισμού (CAT) της Βρετανίας και την Παρασκευή δημοσιεύθηκε περίληψη των επιχειρημάτων της.

Είπε ότι το συμπέρασμα της CMA ότι η συμφωνία θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού στην αγορά cloud gaming του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν λανθασμένο, σύμφωνα με την περίληψη.

Η CMA «έκανε θεμελιώδη σφάλματα στον υπολογισμό και την αξιολόγηση των δεδομένων του μεριδίου αγοράς για τις υπηρεσίες cloud gaming παραλείποντας να λάβει υπόψη τους περιορισμούς από το native gaming (κατά το οποίο οι παίκτες έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα στις συσκευές τους)», θα πει η Microsoft στην έφεση

Εκθέτοντας συνολικά πέντε λόγους έφεσης, δήλωσε επίσης ότι θα αμφισβητήσει την εκτίμηση της CMA για την αγορά του cloud gaming και τον αντίκτυπο της συμφωνίας.

Οι εφέσεις κατά των αποφάσεων της CMA εκδικάζονται από το Δικαστήριο Εφέσεων Ανταγωνισμού, το οποίο αποφαίνεται επί της ουσίας της απόφασης, και δεν δίνει τη δυνατότητα στη Microsoft να υποβάλει νέα διορθωτικά μέτρα.

Οι αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ ενέκριναν τη συμφωνία νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού αποδέχθηκαν τα διορθωτικά μέτρα που πρότεινε η Microsoft και τα οποία ήταν σε γενικές γραμμές συγκρίσιμα με εκείνα που πρότεινε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Microsoft έχει επίσης ασκήσει έφεση κατά της προσφυγής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία ζητούσε να εμποδίσει τη συμφωνία με την αιτιολογία ότι, σύμφωνα με την υπηρεσία, θα κατέστειλε τον ανταγωνισμό.

Η CMA επανέλαβε τη θέση της την Παρασκευή, με έναν εκπρόσωπο να δηλώνει: «Απαγορεύσαμε αυτή τη συμφωνία, καθώς είχαμε ανησυχίες ότι θα μείωνε την καινοτομία και τις επιλογές στην αγορά παιχνιδιών cloud στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στο δικαστήριο».

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News