Business & Finance Δευτέρα 28/11/2022, 19:54
BUSINESS & FINANCE

Η Microsoft πιθανότατα θα προσφέρει παραχωρήσεις στην ΕΕ για τη συμφωνία με την Activision

Η Microsoft πιθανότατα θα προσφέρει παραχωρήσεις στην ΕΕ για τη συμφωνία με την Activision

Η Microsoft είναι πιθανό να προσφέρει διορθωτικά μέτρα στις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες ώστε αυτές να άρουν τις επίσημες αντιρρήσεις στην προσφορά της ύψους 69 δισ. δολαρίων για την κατασκευάστρια εταιρεία του «Call of Duty» Activision Blizzard, δήλωσαν στο Reuters άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο αμερικανικός γίγαντας λογισμικού και κατασκευαστής του Xbox ανακοίνωσε τη συμφωνία τον Ιανουάριο για να τον βοηθήσει να ανταγωνιστεί καλύτερα τις ηγέτιδες Tencentκαι Sony.

Έκτοτε αντιμετώπισε αντιδράσεις από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Sony να επικρίνει τη συμφωνία και να ζητά ακόμη και ρυθμιστικό βέτο.

Η προθεσμία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διερευνά τη συμφωνία, να καταρτίσει επίσημο κατάλογο με τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, γνωστό ως δήλωση ένστασης, λήγει τον Ιανουάριο. Η προσφορά διορθωτικών μέτρων πριν από την έκδοση ενός τέτοιου εγγράφου θα μπορούσε να συντομεύσει τη ρυθμιστική διαδικασία.

Το διορθωτικό μέτρο της Microsoft θα αποτελείται κυρίως από μια 10ετή συμφωνία αδειοδότησης στην ιδιοκτήτρια του Playstation Sony, δήλωσε άλλο πρόσωπο με άμεση γνώση.

Η αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ, η οποία έχει προγραμματιστεί να αποφασίσει για τη συμφωνία έως τις 11 Απριλίου, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Microsoft δήλωσε ότι συνεργάζεται με την ΕΕ για να αντιμετωπίσει τις εύλογες ανησυχίες της αγοράς.

«Η Sony, ως ηγέτης του κλάδου, λέει ότι ανησυχεί για το Call of Duty, αλλά εμείς έχουμε πει ότι δεσμευόμαστε να διαθέτουμε το ίδιο παιχνίδι την ίδια ημέρα τόσο στο Xbox όσο και στο PlayStation. Θέλουμε ο κόσμος να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα παιχνίδια, όχι μικρότερη», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Elevate Greece: Στις 2/12 τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Η «πράσινη» δέσμευση της Microsoft για τα Data Center και οι προθεσμίες για το mall στο Ελληνικό

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News