Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 21:30
ΒUSINESS & FINANCE

Τιμ Κουκ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κίνα καθώς το iPhone 15 ξεκινά με προκλήσεις

Τιμ Κουκ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κίνα καθώς το iPhone 15 ξεκινά με προκλήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, επευφημούσε τους παίκτες σε μια εκδήλωση κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στην Κίνα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αγοράς για τον γίγαντα του iPhone σε μια εποχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις.

Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν σε ένα κατάστημα της Apple στο Τσενγκντού στη νοτιοδυτική Κίνα για να παίξουν το «Honor of Kings», ένα παιχνίδι που αναπτύχθηκε από το TiMi Studio, το οποίο ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Tencent.

«Το γεμάτο δράση Honor of Kings ξεκίνησε εδώ στο Τσενγκντού και είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο στο App Store», είπε ο Κουκ σε μια ανάρτηση στην κινεζική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Ο Κουκ δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο με τον ίδιο να επευφημεί τους παίκτες στο τουρνουά. Το Honor of Kings είναι ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια για κινητά στην Κίνα και σημαντικός παράγοντας εσόδων για το App Store της Apple στη χώρα.

Η επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Apple στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας πραγματοποιείται μετά από ένα μήνα αφότου κυκλοφόρησε το iPhone 15, το κορυφαίο smartphone της εταιρείας έχοντας μία σχετικά υποτονική ανταπόκριση και καθώς η Huawei προσπαθεί να επιστρέψει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Η Counterpoint Research ανέφερε ότι οι πωλήσεις συσκευών της σειράς iPhone 15 κατά τις πρώτες 17 ημέρες πωλήσεων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 4,5% σε σύγκριση με το iPhone 14.

Αυτό συμβαίνει αφότου ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε αθόρυβα ένα smartphone που περιέχει ημιαγωγό υψηλής τεχνολογίας και συνδεσιμότητα 5G, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτό να συμβεί.

Η Huawei ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στην Κίνα και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple, προτού οι αμερικανικές κυρώσεις την αποκόψουν από τη βασική τεχνολογία που χρειαζόταν για να ανταγωνιστεί τα ξένα smartphones με αποτέλεσμα να χάσει μερίδιο αγοράς και να υποχωρήσει στην έκτη θέση από πλευράς πωλήσεων.

Ωστόσο τη Δευτέρα, αναλυτές της Jefferies δημοσίευσαν μια έκθεση που ανέφερε ότι η Huawei έγινε ο Νο. 1 κατασκευαστής smartphone στην Κίνα, ξεπερνώντας την Apple.

«Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα για την Apple», δήλωσε ο Ethan Qi, αναπληρωτής διευθυντής στην Counterpoint Research.

Ο Qi απέδωσε τις προκλήσεις της Apple στην κάμψη των καταναλωτικών δαπανών, τη φτωχότερη απόδοση του iPhone 15 συγκριτικά με το iPhone 14 και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά smartphone υψηλής τεχνολογίας.

«Όλα αυτά συνέβαλαν στο να αφαιρέσουν μέρος από τη λάμψη της Apple κατά τις πρώτες εβδομάδες των πωλήσεων του iPhone 15», είπε ο Qi.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Apple: Αναφορές ότι οι κινεζικές υπηρεσίες απαγορεύουν τη χρήση iPhone

Σταθερά παρέμειναν τα κέρδη της Apple

Apple: Οι μέτοχοι συντάσσονται με το ΔΣ και απορρίπτουν προτάσεις από συντηρητικές ομάδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News