Business & Finance Σάββατο 4/11/2023, 12:45
ΒUSINESS & FINANCE

Λίντνερ: Η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας δεν θα ενισχύσει την ευημερία

Λίντνερ: Η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας δεν θα ενισχύσει την ευημερία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ απέρριψε την ιδέα μιας τετραήμερης εβδομάδας εργασίας με την πλήρη αμοιβή και απασχόληση να αποτελεί τον κανόνα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Ποτέ στην ιστορία μια κοινωνία δεν αύξησε την ευημερία της δουλεύοντας λιγότερο», είπε ο Λίντνερ χθες σε εκδήλωση πολιτικής στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Η ιδέα της μικρότερης εβδομάδας εργασίας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος από τη στιγμή που η πανδημία του Covid ανέτρεψε τα ωράρια των εργαζομένων και έδωσε σε πολλούς μια γεύση για το πώς διαφορετικοί τρόποι εργασίας θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Τα πιλοτικά προγράμματα προτείνουν ότι μια τέτοια ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του άγχους μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και σε αύξηση της αποτελεσματικότητας και των εσόδων για τους εργοδότες τους. Περίπου 50 εταιρείες στη Γερμανία σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε ένα εξάμηνο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά τον Φεβρουάριο.

«Το κλειδί για την ευημερία μας παραμένει η σκληρή δουλειά», είπε ο Λίντνερ, ο οποίος ηγείται του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών που είναι ευνοϊκά διακείμενο απέναντι στο επιχειρείν, ενός από τους κατώτερους εταίρους στον τρικομματικό συνασπισμό της Γερμανίας.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Ικανό στις απαιτήσεις της 4ήμερης εργασίας άνω του 75% των εργαζομένων

Blackstone: Όσοι κάνουν τηλεργασία δεν εργάζονται τόσο σκληρά

Τα μυστικά της τηλεργασίας: Εργαζόμενοι κάνουν δύο δουλειές ταυτόχρονα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News