Business & Finance Τετάρτη 10/05/2023, 13:20
BUSINESS & FINANCE

Λαγκάρντ: Συνεχίζουμε τη μάχη με τον πληθωρισμό – Η προσοχή στους μισθούς

Η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε την προσοχή που δίνει η κεντρική τράπεζα στις μισθολογικές αυξήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες

Λαγκάρντ: Συνεχίζουμε τη μάχη με τον πληθωρισμό – Η προσοχή στους μισθούς

Η μάχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει και χρειάζεται περισσότερες ενέργειες, επανέλαβε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Παρότι ο πληθωρισμός είναι αρκετά κάτω από τη διψήφια κορύφωση των προηγούμενων μηνών, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο σημαντικών κινδύνων που θα οδηγήσουν σε νέες πληθωριστικές πιέσεις, όπως δήλωσε η Λαγκάρντ στην εφημερίδα Nikkei της Ιαπωνίας, ενώ επεσήμανε την προσοχή που δίνει η κεντρική τράπεζα στις μισθολογικές αυξήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

«Έχουμε κινηθεί με πολύ αποφασιστικό και στοχευμένο τρόπο για να πολεμήσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε η Λαγκάρντ, ενώ πρόσθεσε: «έχουμε ακόμα έδαφος να καλύψουμε».

Η ίδια ανέφερε ότι το βασικό σενάριο της ΕΚΤ δεν προβλέπει ύφεση στο βασικό σενάριο για το 2023, ενώ δήλωσε ότι είμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή που φοβόμασταν πριν από έξι μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας για επιτόκια: Αβέβαιο πόσες αυξήσεις θα γίνουν ακόμα

Nagel (ΕΚΤ): Πλησιάζουμε στο τέλος των επιτοκιακών αυξήσεων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News