Business & Finance Πέμπτη 6/04/2023, 16:22
BUSINESS & FINANCE

BlackRock: Ανέλαβε την πώληση 114 δισ. των Signature Bank και SVB

Η BlackRock Inc. προσελήφθη για να βοηθήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διεκπεραιώσει την πώληση τίτλων των χρεοκοπημένων τραπεζών

BlackRock: Ανέλαβε την πώληση 114 δισ. των Signature Bank και SVB

Η BlackRock Inc. προσελήφθη για να βοηθήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διεκπεραιώσει την πώληση τίτλων ύψους 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατείχαν οι χρεοκοπημένες τράπεζες, Signature Bank και Silicon Valley Bank.

Ο κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα πραγματοποιήσει πωλήσεις 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τίτλους από την Signature και 87 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Silicon Valley Bank του SVB Financial Group, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC).

Τα assets αφορούν κυρίως τίτλους διασφαλισμένους με υποθήκες με την εγγύηση κυβερνητικών υπηρεσιών, εξασφαλισμένα ενυπόθηκα ομόλογα και εμπορικούς ενυπόθηκους τίτλους, όπως ανέφερε η FDIC. 

Επιπλέον, οι πωλήσεις «θα είναι σταδιακές και ομαλές και θα έχουν ως στόχο να ελαχιστοποιήσουν το ενδεχόμενο οποιουδήποτε δυσμενούς αντίκτυπου στη λειτουργία της αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις καθημερινές συνθήκες ρευστότητας και των διαπραγματεύσεων».

Η Signature και η Silicon Valley Bank της SVB Financial Group ήταν μεταξύ των τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών που κατέρρευσαν με ταχεία διαδοχή τον περασμένο μήνα υπό το βάρος των αναλήψεων καταθέσεων. Αυτό προκάλεσε ανησυχία για μετάδοση μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών, καθώς προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στην ταχεία αύξηση των επιτοκίων που απαξίωσε τις συμμετοχές τους.

Η First Citizens BancShares Inc. συμφώνησε να αγοράσει την SVB, η οποία διαλύθηκε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, στη μεγαλύτερη χρεοκοπία αμερικανικής τράπεζας εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. 

Η FDIC διορίστηκε διαχειριστής για τις τράπεζες τον περασμένο μήνα. Τις καταθέσεις της Signature και ορισμένα από τα δάνειά της ανέλαβε η Flagstar Bank της New York Community Bancorp, ενώ η First Citizens απέκτησε τις καταθέσεις της SVB από την FDIC.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κρυμμένη ωρολογιακή βόμβα: Επενδυτής του Big Short βλέπει νέα καταστροφή στα ακίνητα

ΔΝΤ: Πώς η γεωπολιτική επηρεάζει την ανάπτυξη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News