Business & Finance Σάββατο 25/03/2023, 10:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταθέσεις 100 δισ. δολαρίων έφυγαν από τις αμερικανικές τράπεζες

Καταθέσεις 100 δισ. δολαρίων έφυγαν από τις αμερικανικές τράπεζες

Καταθέσεις σχεδόν 100 δισ.  δολαρίων απέσυραν οι πελάτες των αμερικανικών τραπεζών την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου, δηλαδή όταν η ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank ταρακούνησε τον κλάδο.

Τα στοιχεία που έγιναν διαθέσιμα τώρα δείχνουν τις εκροές καταθέσεων στα 98,4 δισ. δολάρια, με τις περισσότερες εξ αυτών να πλήττουν τις μικρότερες τράπεζες.

Οι μεγάλες τράπεζες είδαν τις καταθέσεις τους να αυξάνονται κατά 67 δισ. δολάρια, την ώρα που στις μικρές τράπεζες σημειώθηκαν εκροές 120   δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC.

Οι συνολικές καταθέσεις στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα ανέρχονται σε 17,5 τρισ. δολάρια, με τις αναλήψεις να αντιστοιχούν περίπου στο 0,6% του συνόλου.

Έπειτα από τη δημοσίευση των στοιχείων, οι αμερικανικές αρχές επανέλαβαν τη διαβεβαίωσή τους ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι ασφαλές. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell και περισσότεροι από 10 άλλοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν κλειστή σύσκεψη του Financial Stability Oversight Council την Παρασκευή.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News