Business & Finance Παρασκευή 17/02/2023, 21:04
ΒUSINESS & FINANCE

Amazon: Ζητά από τους εργαζομένους επιστροφή στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα

Amazon: Ζητά από τους εργαζομένους επιστροφή στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα

Η Amazon καλεί το εταιρικό προσωπικό της να αφιερώνει τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζάσι. 

Πρόκειται για στροφή από την προηγούμενη πολιτική της εταιρείας, η οποία επέτρεπε στους μάνατζερ να αποφασίζουν οι ίδιοι πόσο συχνά θα απαιτείται από τους εργαζομένους τους να έρχονται στο γραφείο. 

Ο Τζάσι είπε ότι η ομάδα S, που απαρτίζεται από κορυφαία στελέχη και από τρεις βασικές δραστηριότητες της Αmazon, αποφάσισαν στην αρχή της εβδομάδας ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περνούν στο γραφείο τον περισσότερο χρόνο (τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα). Έλαβαν την απόφαση αυτή αφού συμπέραναν ότι η αύξηση της παρουσίας στο γραφείο θα μπορούσε να ωφελήσει την κουλτούρα της εταιρείας και την ικανότητα των εργαζομένων να μαθαίνουν και να συνεργάζονται μεταξύ τους. 

Η Amazon σχεδιάζει να εφαρμόσει την αλλαγή αυτή από την 1η Μαίου. Θα υπάρξουν βεβαίως κάποιες εξαιρέσεις από τον κανόνα, είπε ο Τζάσι. 

«Δεν είναι απλό να φέρουμε τόσες χιλιάδες εργαζομένους πίσω στο γραφείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεπώς οι ομάδες θα πρέπει να έχουν κάποιο χρόνο για να αναπτύξουν ένα σχέδιο. Γνωρίζουμε ότι στην αρχή θα υπάρξουν προβλήματα, όμως η εμπειρία του γραφείου θα βελτιώνεται σταθερά με το πέρασμα του χρόνου», σημειώνει ο Τζάσι. 

Και άλλες εταιρείες έχουν ζητήσει πρόσφατα από τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στο γραφείο σε πλήρες ωράριο ή τουλάχιστον αρκετές ημέρες την εβδομάδα. Η Google και η Apple έχουν απαιτήσει την επιστροφή στο γραφείο από πέρυσι, ενώ η Disney ζήτησε από τους εργαζομένους της τον Ιανουάριο να επιστρέψουν στο γραφείο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. 

Η Amazon προχώρησε στις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της, της τάξης των 18.000 θέσεων εργασίας, παγώνοντας ταυτόχρονα και τις νέες προσλήψεις. Ο Τζάσι ανέφερε ότι ένα από τα οφέλη της επιστροφής στο γραφείο είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν νέες ιδέες και να καινοτομήσουν. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Big Tech: Οι απολύσεις στον κλάδο αναιρούν μόλις το 10% των προσλήψεων στην πανδημία

«Χαράτσι» από την Amazon – Κράταει το 50% από τους εμπόρους

H εξ αποστάσεως εργασία κοστίζει στο Μανχάταν 12 δισ.δολάρια ετησίως

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News