Κόσμος Πέμπτη 7/07/2022, 10:55
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για απεργίες στην British Airways: Ακυρώνονται 30.000 πτήσεις

Συναγερμός για απεργίες στην British Airways: Ακυρώνονται 30.000 πτήσεις

Περαιτέρω αναταραχές στις πτήσεις προσπαθεί να αποφύγει η British Airways, η οποία πλησιάζει σε συμφωνία με σωματείο των εργαζομένων του check-in. Οι υπάλληλοι απειλούσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία στο αεροδρόμιο του Heathrow κατά το αποκορύφωμα της ταξιδιωτικής κίνησης, ενόσω ήδη αυτή τη στιγμή οι ελλείψεις προσωπικού είναι ορατές, οδηγώντας σε ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο λόγος για τις απεργίες είναι ότι η αεροπορική αρνήθηκε να επαναφέρει τους μισθούς, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 10% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στα επίπεδα προ κορωνοϊού.

Η British Airways συγκαταλέγεται μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις αυτή την περίοδο με την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης, αφού κατά τη διάρκεια της πανδημίας απέλυσε 10.000 εργαζομένους. Μάλιστα, χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει συνολικά 10.300 πτήσεις από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ακυρώσεων κοντά στις 30.000.

Οι ακυρώσεις αυτές θα επηρεάσουν εκτός από το Heathrow, το οποίο είναι κόμβος για την Βρετανία αλλά και για τη Βόρεια Ευρώπη, το Gatwick και το City. «Ολόκληρη η βιομηχανία αεροπλοΐας συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές δοκιμασίες και εστιάζουμε πλήρως στο να γίνουμε ανθεκτικοί στην λειτουργία μας, ώστε να δώσουμε στους πελάτες τη σιγουριά που τους αξίζει», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση η British Airways.

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο εκπνέει η προθεσμία που έθεσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών για τις αεροπορικές που θέλουν να παραδώσουν τυχόν θέσεις αεροσκαφών (slots) χωρίς να καταβάλουν κανένα πρόστιμο, όπως γίνεται συνήθως. Στόχος είναι να αποδεσμευτούν από θέσεις, τις οποίες δεν θα χρησιμοποιήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πλαφόν επιβατών στο Schiphol: Ντόμινο προβλημάτων για τις αεροπορικές

Χάος στα αεροδρόμια: Μόνο παράπλευρες απώλειες αναμένονται στην Ελλάδα

Handelsblatt: Να γιατί τα ελληνικά αεροδρόμια γλιτώνουν από το πανευρωπαϊκό χάος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News