Κόσμος Δευτέρα 14/03/2022, 20:32
ΚΟΣΜΟΣ

Καταργείται η μάσκα στο Heathrow – Βρετανικές αεροπορικές χαλαρώνουν τα μέτρα

Καταργείται η μάσκα στο Heathrow – Βρετανικές αεροπορικές χαλαρώνουν τα μέτρα

Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο Heathrow, καθώς η Βρετανία κινείται προς πλήρη άρση των ταξιδιωτικών μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Σε χαλάρωση των μέτρων προχώρησαν και οι βρετανικές αεροπορικές Virgin Atlantic και British Airways.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Heathrow, από την Τετάρτη δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους σταθμούς του αεροδρομίου, στους σιδηροδρόμους ή στους χώρους των γραφείων. Επίσης, οι δύο βρετανικές αεροπορικές δεν θα απαιτούν μάσκες σε πτήσεις για προορισμούς, οι οποίοι δεν απαιτούν τη χρήση τους.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες η low cost βρετανική αεροπορική Jet2 έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία που κατήργησε τις μάσκες στις πτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε σε ανάρτησή του στο twitter ότι η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να καταργήσει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμού από αυτή την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας τεστ για ανεμβολίαστους επιβάτες και της επίδειξης PLF για ταξιδιώτες προς τη Βρετανία.

Τον περασμένο μήνα καταργήθηκαν τα περισσότερα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αγγλία, στο πλαίσιο του σχεδίου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για «συμβίωση με τον κορωνοΪό». Παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, οι νοσηλείες και οι θάνατοι ασθενών με Covid έχει υποχωρήσει από τα επίπεδα των γιορτών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη αεροπορική που καταργεί τις μάσκες στις πτήσεις της

Χωρίς PLF οι αφίξεις εξωτερικού από αύριο, Τρίτη 15 Μαρτίου

Το όνειρο που τινάχθηκε στον αέρα: Όταν τα αεροπλάνα είχαν εστιατόρια και πιάνα με ουρά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News