Κόσμος Παρασκευή 18/02/2022, 18:29
ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 230.000 Βρετανοί βλέπουν σε livestreaming τα αεροπλάνα να παλεύουν με την καταιγίδα Eunice

Πάνω από 230.000 Βρετανοί βλέπουν σε livestreaming τα αεροπλάνα να παλεύουν με την καταιγίδα Eunice

Ενόσω η καταιγίδα «Eunice» πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο με ανέμους – ρεκόρ που αγγίζουν τα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα, οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους για να προφυλαχθούν από τα καιρικά φαινόμενα.

Και μην έχοντας τι άλλο να κάνουν, επιδόθηκαν σε ένα νέο χόμπι: Τις παρακολουθήσεις αεροπλάνων!

Έτσι, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι συνδέθηκαν με το κανάλι Big Jet Tv στο Youtube, το οποίο κάνει livestreaming από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο. Εκεί, όπου τα αεροπλάνα δίνουν μάχη για να προσγειωθούν, κόντρα στους ισχυρούς ανέμους.

Η «τηλεθέαση» δε, χτύπησε κόκκινο, όταν περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση ένα Airbus της Qatar Airways να καταφέρνει να προσγειωθεί, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

Την ίδια ώρα, ακόμη 53.000 άτομα επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα Flight Radar 24, όπου καταγράφηκαν οι κινήσεις του αεροπλάνου πάνω από την βρετανική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jerry Dyer, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καναλιού Big Jet, μένει πολύ κοντά στο Χίθροου. Έτσι, έχει αποκτήσει τη συνήθεια να παρακολουθεί ζωντανά τις προσπάθειες των αεροπλάνων να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, κάθε φορά που επικρατεί κακοκαιρία. 

«Όταν υπάρχουν άνεμοι ή συνθήκες κακοκαιρίας, πάντα κάνω live από το Χίθροου» δήλωσε προσφάτως στο CNN. «Είναι συναρπαστικό το να βλέπεις το αεροπλάνο να προσγειώνεται. Είναι σαν μάχη. Είναι η δύναμη της φύσης εναντίον μιας κατασκευής με φτερά». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News