Κόσμος Τρίτη 1/02/2022, 21:08
ΚΟΣΜΟΣ

Ethiopian Airlines: Ψήφος εμπιστοσύνης στο 737 Max τρία χρόνια μετά το δυστύχημα

Ethiopian Airlines: Ψήφος εμπιστοσύνης στο 737 Max τρία χρόνια μετά το δυστύχημα

Περίπου τρία χρόνια μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing 737 Max, η Ethiopian Airlines πραγματοποίησε την πρώτη πτήση με το συγκεκριμένο αεροπλάνο. Το δυστύχημα του Μαρτίου του 2019, το οποίο άφησε 157 νεκρούς, οδήγησε σε καθήλωση αυτού του τύπου αεροσκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, όσο η κατασκευάστρια διόρθωνε το πρόβλημα στον αυτόματο πιλότο.

Ethiopian Airlines: Ψήφος εμπιστοσύνης στο 737 Max τρία χρόνια μετά το δυστύχημα-1

φωτ. AP

Η δοκιμαστική πτήση διήρκεσε περίπου 4 ώρες από και προς την Αντίς Αμπέμπα. Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής αεροπορικής, Tewolde GebreMariam, ο επανέλεγχος και η εκ νέου πιστοποίηση από τις αμερικανικές αρχές είναι αξιόπιστα στοιχεία. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος από τις αρχές της Αιθιοπίας εκκρεμεί ακόμη.

Στην δοκιμαστική πτήση επιβιβάστηκαν ο πρόεδρος της Ethiopian, κορυφαία στελέχη της εταιρείας, καθώς και ορισμένοι δημοσιογράφοι. «Οι πιλότοι και οι μηχανικοί μας είναι πλήρως ευχαριστημένοι», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο Tewolde.

Υπενυθυμίζεται ότι το δυστύχημα της Ethiopian συνέβη περίπου πέντε μήνες μετά το δυστύχημα της Lion Air επίσης με 737 Max. Συνολικά στα δύο δυστυχήματα υπήρξαν 346 νεκροί.

Πλέον, συνολικά 185 αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταλήξει ότι το αεροπλάνο είναι ασφαλές για πτήση. Το γεγονός αυτό ευνοεί τα σχέδια της Boeing για επιτάχυνση της παραγωγής φέτος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Αγόρασε ένα Boeing 747 για 1,2 ευρώ – Τι το έκανε

Boeing: Συνεχίζεται η δυσπιστία για το 737 Max

Ποιος είναι ο πρώτος αγοραστής των Boeing 737 MAX

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News