Κόσμος Παρασκευή 19/11/2021, 22:14
ΚΟΣΜΟΣ

Rolls-Royce: Το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο

Rolls-Royce: Το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο

Ταχύτητα 623 χλμ την ώρα άγγιξε το ηλεκτρικό αεροσκάφος της Rolls – Royce σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία πλέον υποστηρίζει ότι κατασκεύασε το ταχύτερο αεροσκάφος του κόσμου.

Η εταιρεία σκοπεύει να υποβάλει αίτημα στην Fédération Aéronautique Internationale για τη διεκδίκηση τριών παγκόσμιων ρεκόρ: τη μέγιστη ταχύτητα των 555,9 χλμ την ώρα για πάνω από 3 χλμ, για ταχύτητα 532,1 χλμ την ώρα για 15 χλμ και για την άνοδο στα 3.000 μέτρα σε 202 δευτερόλεπτα.

Το αεροσκάφος, με όνομα «Spirit of Innovation» (το πνεύμα της καινοτομίας) είναι αποτέλεσμα του προγράμματος ACCEL που συνδυάζει την ταχύτητα με την ανάπτυξη πλήρως ηλεκτρικών αεροσκαφών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% της χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προήλθε από το βρετανικό υπουργείο ενέργειας σε συνεργασία με τη βρετανική υπηρεσία Innovate UK και το βρετανικό ινστιτούτο Aerospace Technology Institute.

Rolls-Royce: Το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο-1

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροσκάφος χρησιμοποιεί «το πιο πυκνό από άποψη ισχύος σύστημα μπαταρίας που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στον κλάδο της αεροπλοΐας». Το «Spirit of Innovation» έκανε την παρθενική του πτήση τον Σεπτέμβριο, πετώντας επί 15 λεπτά πάνω από τη Βρετανία.

Σημειώνεται πως η παρότι η Rolls-Royce είναι γνωστή για την παραγωγή μηχανών για αεροσκάφη, οι μηχανές για τα αυτοκίνητά της κατασκευάζονται από τη γερμανική BMW, με την οποία συνεργάζεται από το 1998.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης

Πώς ανακυκλώνεις ένα αεροπλάνο;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News