Κόσμος Τετάρτη 19/01/2022, 18:26
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Emirates: Από τις πιο ανεύθυνες καταστάσεις στην καριέρα μου τα προβλήματα με 5G

Πρόεδρος Emirates: Από τις πιο ανεύθυνες καταστάσεις στην καριέρα μου τα προβλήματα με 5G

Το θέμα με τις παρεμβολές των δικτύων 5G στις αερομεταφορές, ήταν μία από τις πιο  αμελείς και άκρως ανεύθυνες καταστάσεις στην καριέρα του προέδρου της Emirates Tim Clark. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος μιλώντας στο CNN, μέχρι χθες το πρωί η Emirates δεν γνώριζε κάποια από τα ζητήματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα δίκτυα 5G.

Συγκεκριμένα ο Clark σημείωσε ότι η Emirates δεν είχε προβλέψει τις διαστάσεις που θα μπορούσαν να λάβουν οι παρεμβολές, οι οποίες εν τέλει θα μπορούσαν δυνητικά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια λειτουργιών κάθε αεροπορικής που πραγματοποιεί πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η αρμόδια αρχή πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ είχε ήδη εκφράσει ανησυχίες για τις κεραίες 5G που βρίσκονταν κοντά σε ορισμένα αεροδρόμια, διότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν το σήμα του εξοπλισμού αεροσκαφών, τα οποία εντοπίζουν πόσο κοντά στο έφαφος βρίσκονται τα αεροπλάνα.

«Γνωρίζαμε κάποιο πρόβλημα σχετικά με το 5G. Εντάξει. Γνωρίζουμε ότι όλος ο κόσμος προσπαθεί να ανπτύξει δίκτυα 5G, είναι εξάλλου η μελλοντική μορφή επικοινωνίας και ροής πληροφορίων. Δεν γνωρίζαμε ότι η ισχύς των κεραιών στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε σε σχέση με άλλες τοποθεσίες. Δεν γνωρίζαμε ότι οι κεραίες οι ίδιες τοποθετήθηκαν καθέτως αντί της ελαφρώς κεκλιμένης θέσης, γεγονός το οποίο προακλεί κίνδυνο για τα συστήματα ύψους των αεροπλάνων αλλά και στα συστήματα ελέγχου σε ημιαυτόματες πτήσεις. Με αυτή τη βάση λάβαμε την απόφαση χθες να αναβάλουμε όλες μας τις υπηρεσίες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο», δήλωσε ο Clark στο CNN.

O ίδιος προσέθεσε:«οφείλω να είμαι όσο ειλικρινής είμαι πάντοτε και λέω ότι είναι μία από τις πιο αμελείες, άκρως αναύθυνες καταστάσεις… που έχω δει στην καριέρα μου στις αερομεταφορές, διότι περιπλέκει κυβερνητικά όργανα, κατασκευαστές, επιστήμη κλπ. Και ξέρετε, η αντίληψη ότι για παράδειγμα η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να πουλήσει τα δικαιώματα για όλες τις συχνότητες για ένα μεγάλο ποσό. Κάποιος θα έπρεπε να τους είχε πει τότε» για τους κινδύνους που προκαλούν σε ορισμένες συχνότητες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ακυρώνουν πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες μετά τα προβλήματα με τα δίκτυα 5G

ΗΠΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες «τρέμουν» δίκτυα 5G – Ψυχραιμία στη Ευρώπη 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News