Κόσμος Τετάρτη 19/01/2022, 09:23
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ακυρώνουν πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες μετά τα προβλήματα με τα δίκτυα 5G

ΗΠΑ: Ακυρώνουν πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες μετά τα προβλήματα με τα δίκτυα 5G

Το θέμα με τις παρεμβολές των δικτύων 5G στις αερομεταφορές στις ΗΠΑ έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις κι ενώ σήμερα κάνουν το ντεμπούτο τους στη χώρα. 

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και η Emirates, έσπευσαν σήμερα Τετάρτη να προχωρήσουν σε ακυρώσεις ή αλλαγές στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τα δίκτυα 5G και την ανάπτυξή τους κοντά στα αεροδρόμια.

Η Emirates η εταιρεία που είναι ηγέτιδα στα ταξίδια Ανατολής-Δύσης, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις πτήσεις προς Βοστώνη, Σικάγο, Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Χιούστον, Μαϊάμι, Νιούαρκ, Νιου Τζέρσεϊ, Ορλάντο, Φλόριντα, Σαν Φρανσίσκο και Σιάτλ, εξαιτίας του θέματος που έχει ανακύψει. Παράλληλα δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις προς Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία από το Ντουμπάι χαρακτήρισε την κίνηση αυτή απαραίτητη, ελέω «των ανησυχιών που σχετίζονται με την προγραμματισμένη ανάπτυξη των δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G στις ΗΠΑ σε ορισμένα αεροδρόμια».

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους κατασκευαστές αεροσκαφών και τις αρμόδιες αρχές για να αμβλύνουμε τις επιχειρησιακές ανησυχίες και ελπίζουμε να επανεκκινήσουμε τις υπηρεσίες μας στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η κρατική αεροπορική εταιρεία.

Χθες η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G γύρω από «ορισμένα αεροδρόμια» στις ΗΠΑ ώστε να αποφευχθεί ένα πιθανό «χάος», το οποίο φοβούνταν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η AT&T και η Verizon θα ενεργοποιήσουν αυτή νέα τεχνολογία σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Όμως η αμερικανική αρχή πολιτικής αεροπορίας FAA ανησυχεί για τυχόν παρεμβολές στις συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τη 5G και τα όργανα των αεροσκαφών κατά την προσγείωσή τους και ζήτησε να γίνουν ανάλογες προσαρμογές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News