Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 16:26
BUSINESS & FINANCE

Η πρώτη αεροπορική που καταργεί τις μάσκες στις πτήσεις της

Η βρετανική low-cost Jet2 επιτρέπει στους επιβάτες της να μη φοράνε μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης

Η πρώτη αεροπορική που καταργεί τις μάσκες στις πτήσεις της

H Jet2 γίνεται η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιβάτες στις πτήσεις της.

Στην ιστοσελίδα της, η budget αερογραμμή αναφέρει ότι αίρονται οι περιορισμοί για τους επιβάτες της από αεροδρόμια στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Πάντως, προσφέρει ακόμα οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας.

Εκπρόσωπος της Jet2 ανέφερε ότι η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική από τον νόμο κατά τη διάρκεια της πτήσης, αν και υπάρχει «ισχυρή σύσταση» από τη βρετανική κυβέρνηση το μέτρο αυτό να ισχύει. Επίσης, οι επιβάτες θα πρέπει να βάλουν τη μάσκα τους, όταν φτάσουν σε κάποια άλλη χώρα.

Οι άλλες βρετανικές αεροπορικές, οι οποίες ακόμα διατηρούν τους κανόνες για τις μάσκες στις πτήσεις, φαίνεται ότι βρέθηκαν προ εκπλήξεως από αυτή την απόφαση Jet2.

Η low cost εταιρεία παρέχει φτηνά εισιτήρια προς δημοφιλείς για τους Βρετανούς τουρίστες προορισμούς σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και αλλού.

Σύμφωνα με ανώτερη πηγή που μίλησε στους Times, υπήρχε η εντύπωση ότι οι αεροπορικές εταιρείες της Βρετανίας θα δρούσαν από κοινού για την άρση τέτοιων μέτρων.

«Είναι λίγο πιο εύκολο για τη Jet2 καθώς δεν εκτελεί πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Για εταιρείες που εξυπηρετούν τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, μια τέτοια κίνηση θα ήταν δύσκολη καθώς οι κανόνες εκεί είναι ξεκάθαροι» σημείωσε.

O Μάικλ Ο’ Λίρι δήλωσε σήμερα ότι η Ryanair θα καταργήσει τη χρήση μάσκας μέσα στα αεροπλάνα της στο τέλος του Απριλίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

H Ryanair δεν πτοείται από τις ακυρώσεις πτήσεων σε Ουκρανία – Τις στέλνει στην Ελλάδα

Πού πηγαίνει η συντομότερη διεθνής πτήση; Διαρκεί μόλις 8 λεπτά

Αντίστροφη μέτρηση Covid-19: Οι χώρες αίρουν η μία μετά την άλλη τα περιοριστικά μέτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News